Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини закликав краян підтримувати армію

яцина

На Тернопільщині вже сплатили понад 77,5 млн грн «патріотичного» збору. Ця сума – набагато вища за отриману у відповідному періоді торік.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На потреби українського війська платники податків з Тернопільської області вже  спрямували до державного бюджету 77 млн 505,3 тис. грн військового збору, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. – Зауважте, це – показник І-го кварталу 2021 року.

Надходження платежу перевищило сплату за січень-березень минулого року на 6 млн 413,5 тис. грн, або «плюс» 9%.

- Вважаю, що це – результат відповідальної позиції працедавців нашого краю, - констатує очільник податкового відомства Тернопілля. - Адже вони, гідно оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховують податкові платежі. Відтак держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки нашої армії. Лише у березні краяни сплатили 28 млн 607,3 тис. грн цього збору, а це - на 4 млн 841,1 тис. грн більше, ніж торік та «плюс» 2 млн 207,3 тис. грн до рівня очікуваних надходжень.

Нагадаємо, лише той, хто працює офіційно й отримує легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії. Військовим збором оподатковуються доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які отримує платник у зв’язку з трудовими відносинами. Тож усі, хто бажає підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів.

Фото надане Відділом пресслужби ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео