Головний поліцейський Тернопільщини привідкрив завісу таємниці слідства страшного вбивства

19755865_1470424259682707_280211506_n

Уже понад місяць на Тернопільщині, та й загалом в Україні,обговорюють тему жахливого вбивства жительки Вишнівця Ірини Мукоїд.

Днями у мережі Facebook екстрасенс каналу СТБ Наталя Костильова опублікувала фото Ірини Мукоїд із місця вбиства. На це дуже швидко відреагував головний поліцейський Тернопільської області Олександр Богомол. Чоловік каже, що публікувати такі фото у соціальних мережах – низько і це показує неповагу до родичів вбитої та до самої жертви.

- В мене враження, що окремі «спеціалісти» по розкриттю вбивств нас всіх мають за дурнів. Мене провокували на відвертість вже декілька днів, однак сьогодні вже це вдалось. Грань, за яку перейшли - це оприлюднення фото вбитої дівчинки. Нажаль немає поваги ні до жертви ні до її родини. Матеріали огляду місця події були додані до клопотання про обрання запобіжного заходу захисту підозрюваного. Вони собі дозволили їх передати особам, які не мають відношення до процесу, а ті викинути в мережу. Низько!!! Низько також рити брудну білизну родини вбитої, ніби через це дитину вбили. Але це лірика... справді на інформаційні площадки області викидаються надумані факти з метою дискредитації сімї загиблої та працівників поліції, а також перекручені факти. До громадськості було доведено достатньо інформації по справі вбивства у Вишнівці, щоб люди могли оцінити її та зробити висновки. Але для роз'яснення окремої інформації готовий провести дискут. Прошу задавайте питання у коментарях, я постараюся на всі відповісти, - звернувся до користувачів соціальної мережі Олександр Богомол.

Під чим постом назбиралося чимало коментарів. Дехто підтримує нашу поліцію, дякує за швидке розслідування та наголошує на тому, що екстрасенсам лиш би красивий матеріал для програми зробити.

- Кілька років назад в моєї коліжанки сталася біда, за короткий час знов було горе в сім*ї. Ні з того-ні з сього зателефонували екстрасенси, налякали «пороблено», будуть усі помирати...наполягали на зйомках та розслідуваннях ряду смертей. Благо, розум та віра переважили над горем і екстрасенси були послані куди їм місце. Резонанс та інтерес громади є й без участі «магів», «руда» з стб просто лиє бруд на родичів дівчинки, проте жодного разу не торкнулася теми телефонних зізнань самого Василя, - пише Iryna Vakhriv.

Інші ж навпаки обурені та не згідні із оприлюдненою правоохоронцями версією вбивства.

- Кажуть, один з мажорів, якого підозрюють люди, здав свою машину на шрот. Чи перевірялася ця версія? Чи проводився огляд автомобіля на предмет виявлення якихось слідів? – пише Аліна Дякуна.

Також у коментарях люди навіть назвали прізвище одного із тих «мажорів», на що Олександр Богомол відповів, що не лише цей чоловік, а вся компанія перевірялись, з ким були і де. Окрім того, Аліна запитала і про сліди шин, які виявили на місці вбивства.

- Проводяться трасологічні експертизи. Джип чорний був, але є ще відеореєстратор, на якому в 5.50 видно тіло жертви. Думаю джип зупинився, водій побачив тіло, злякався і поїхав, - відповідає Олександр Богомол.

Згадали користувачі соцмережі і опікуна вбитої дівчинки, однак як наголосив головний поліцейський області, його перевірили і до загибелі він не причетний. Повідомив чоловік і про те, що зріст підозрюваного Василя Гнатюка 156 см, а не 110 чи 120 см, як написали у багатьох місцевих ЗМІ.

Було питання і про побиття підозрюваного правоохоронцями.

- Ще одне запитання. чому неповнолітнього підозрюваного викрали з дому самого возили в ліс і знущалися, з його слів. якби його взяли з мамою, так як він неповнолітній і допитували при мамі, то б не було тих розмов. і ще на рахунок поліцейськог о Кисіля. Що сталося за тиждень що в нього помінялося звання?? – запитує Олександр Задорожний.

На це Олександр Богомол відповів, що тілесних травм у підозрюваного не було. Хто і як знущався, нехай розбирається прокуратура. По Кисілю помилка в протоколі. Не впливає на слідство.

Вибір читачів за тиждень

Відео