Тетяна Бакай

Господиня з Тернопільщини поділилася рецептом приготування варення з ружі 

Таке варення жінка робить вже десятки років за рецептом, який їй передався ще від прабабусі

Сезон цвітіння троянд триває і саме час зробити запаси ароматного варення. Його додають до різноманітної випічки – рогаликів, тістечок, пирогів, пампушків. Секретами приготування варення з ружі, ділиться господиня з Тернопільщини Оксана Самиця. 

Жінка готує таке варення вже десятки років за рецептом, який їй передався ще від прабабусі. Як тільки настає сезон цвітіння троянд, вона відразу готується до приготування.

У мене вдома росте два кущі запашної ружі. Спершу ми всією сім’єю милуємось красою квітів, а потім зриваємо пелюстки та робимо варення. До процесу його приготування долучається уся родина, – розповідає пані Оксана. 

Аби зробити кілька банок варення, потрібно зірвати кілька пакетів пелюсток троянд. Спершу їх треба перетерти, це можна зробити у блендері – так швидше і зручніше. 

На 100 грамів тертої ружі додаємо 200 грамів цукру та дрібку лимонної кислоти. Все перемішуємо, складаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришками. Я зберігаю банки з варенням у підвалі або в холодильнику. Цьогоріч я зробила 6 півлітрових банок варення. Його традиційно додаю до пляцка “Вишиванка”, який дуже люблять мої онуки. Також готую рогалики, пампушки та інші смаколики, – каже господиня. 

До слова, зібрані пелюстки ружі часто продають на ринку. Придбавши їх, можна зробити вдома варення самотужки.  

Читайте також : П'ять простих ідей для десертів із полуниць

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео