![](/uploads/media/e2/50/e2509726ba6eef29b1a9ae3db78e10d8_orig_thumb.jpg)
П'ять простих ідей для десертів із полуниць
Ягоди полуниці містять цілу низку вітамінів. Це і А, С, РР, В, Е, К, а також клітковина, каротиноїди, фолієва та яблучна кислота
![полуниця](/uploads/media/69/a8/69a8b9c72a9827f13d6de8c0e07b83f8_orig.jpg)
Сезон полуниці вже у розпалі, це ідеальна ягода для приготування найрізноманітніших легких та смачних десертів, а також охолоджувальних напоїв, які чудово пасують до літньої спеки. Про те, як смачно приготувати полуничні десерти та напої розповідає Еспресо.Захід.
Ягоди полуниці містять цілу низку вітамінів. Це і А, С, РР, В, Е, К, а також клітковина, каротиноїди, фолієва та яблучна кислота. Окрім того, полуниця багата й на мікроелементи, у червоних ягідках оселилися магній, цинк, натрій, залізо, кальцій і мідь. Якщо ж згадати ще її прекрасні смакові властивості, не дивно, що це одна із найпопулярніших ягід на літньому столі.
Проте у літню спеку хочеться максимально спростити приготування смаколиків та свій термін перебування на кухні. Тож пропонуємо вам підбірку легких полуничних десертів і напоїв, які можуть стати також і корисним перекусом.
Полуничне морозиво
Це чи не найпростіший варіант приготування морозива взагалі, до того ж корисний та швидкий потребує хвилин 15 на підготовку інгредієнтів та їх розливання у формочки. Ну, і час на застигання у морозилці, проте тут вже без вашої участі.
- 200 г полуниць
- 1 банан
Полуниці помити та почистити від хвостиків, банан почистити й розділити на три частини. Усе разом скласти у чашу блендера та збивати до максимальної однорідності. Розлити у формочки для морозива та залишити на декілька годин у морозилці. Корисний та яскравий десерт готовий, аби легко дістати його із формочок, акуратно облийте їх гарячою водою.
![](/uploads/media/72/01/7201a4bf559f27d4f7eaf594e47bc817_w960.jpg)
Десерт із сиру та полуниць
Полуниця – це та ягода, яка ідеально підходить до будь-яких молочних та кисломолочних продуктів. Серед них
- 200 г полуниць
- 200 г сиру
- 2-3 чайні ложки цукру або 1 банан
- 2 столові ложки сметани
Полуниці помити та почистити від хвостиків. Тоді разом із домашнім сиром, цукром та сметаною збити до пухнастої однорідної маси. Викласти та покласти згори порізані ягідки.
![](/uploads/media/4f/a4/4fa4e991ba24b0c6f7bb0837042b89c9_w960.jpg)
Пиріг із полуницями
Рецептів приготування полуничних пирогів можна знайти безліч, різної складності та поєднань. Проте наше завдання отримати смачний результат і разом із тим спростити собі життя. Тому обираємо бісквітний варіант.
- 200 грамів полуниць
- 100 грамів цукру
- 3 яйця
- борошно
Полуницю помити, почистити від хвостиків та нарізати шматочками. У мисці збити яйця із цукром, додати борошна, довести суміш до сметанкової консистенції. Вилити усе у змащену маслом форму, а тоді викласти полуницю. Пекти близько 35 хвилини за температури 180 градусів. Ваш пиріг готовий.
Смузі з полуницею та шпинатом
Освіжаюче, корисно, із купою вітамінів та мікроелементів, а також хороший спосіб запропонувати потрібну зелень дітям, які не хочуть їсти її в іншому вигляді. Такий мікс може стати як сніданком, так і смачним перекусом. На одну велику склянку беремо:
- 6-8 полуниць
- 1 банан
- половину невеликого пучка шпинату
- 100 мл води
Полуниці помити та почистити від хвостиків, банан почистити й розділити на три частини, шпинат теж добре промити. Все разом скласти у чашу блендера та доливаємо воду. Збивати доти, доки не стане однорідним. Перелити у склянку та насолоджуватися своєю порцією вітамінів.
![](/uploads/media/8a/10/8a108a8c4c758f04ebf866eb2e2830c4_w960.jpg)
Полуничний лимонад
Такий літній напій добре освіжає у спеку, а приготувати його можна у декілька способів, зокрема із додаванням м'яти чи лимона.
- 8-10 полуниць
- м'ята
- лід
- вода
Спосіб перший. Помиту і почищену полуницю нарізати шматочками, покласти у глечик чи банку, можна додати трохи цукру. Залити водою та покласти м'яту. Покласти лід.
Спосіб другий. Помиту і почищену полуницю разом із цукром подрібнити у блендері. Готову суміш залити водою із м'ятою. Також додати льоду.
Спосіб третій. Помиту і почищену полуницю нарізати шматочками, покласти у глечик чи банку, додати шматочки лимона. Залити водою та покласти м'яту. Покласти лід.
Читайте також: Італійський пиріг з полуницею: швидкий та ароматний рецепт
Фото Еспресо.Захід