П'ять простих ідей для десертів із полуниць
Ягоди полуниці містять цілу низку вітамінів. Це і А, С, РР, В, Е, К, а також клітковина, каротиноїди, фолієва та яблучна кислота
Сезон полуниці вже у розпалі, це ідеальна ягода для приготування найрізноманітніших легких та смачних десертів, а також охолоджувальних напоїв, які чудово пасують до літньої спеки. Про те, як смачно приготувати полуничні десерти та напої розповідає Еспресо.Захід.
Ягоди полуниці містять цілу низку вітамінів. Це і А, С, РР, В, Е, К, а також клітковина, каротиноїди, фолієва та яблучна кислота. Окрім того, полуниця багата й на мікроелементи, у червоних ягідках оселилися магній, цинк, натрій, залізо, кальцій і мідь. Якщо ж згадати ще її прекрасні смакові властивості, не дивно, що це одна із найпопулярніших ягід на літньому столі.
Проте у літню спеку хочеться максимально спростити приготування смаколиків та свій термін перебування на кухні. Тож пропонуємо вам підбірку легких полуничних десертів і напоїв, які можуть стати також і корисним перекусом.
Полуничне морозиво
Це чи не найпростіший варіант приготування морозива взагалі, до того ж корисний та швидкий потребує хвилин 15 на підготовку інгредієнтів та їх розливання у формочки. Ну, і час на застигання у морозилці, проте тут вже без вашої участі.
- 200 г полуниць
- 1 банан
Полуниці помити та почистити від хвостиків, банан почистити й розділити на три частини. Усе разом скласти у чашу блендера та збивати до максимальної однорідності. Розлити у формочки для морозива та залишити на декілька годин у морозилці. Корисний та яскравий десерт готовий, аби легко дістати його із формочок, акуратно облийте їх гарячою водою.
Десерт із сиру та полуниць
Полуниця – це та ягода, яка ідеально підходить до будь-яких молочних та кисломолочних продуктів. Серед них
- 200 г полуниць
- 200 г сиру
- 2-3 чайні ложки цукру або 1 банан
- 2 столові ложки сметани
Полуниці помити та почистити від хвостиків. Тоді разом із домашнім сиром, цукром та сметаною збити до пухнастої однорідної маси. Викласти та покласти згори порізані ягідки.
Пиріг із полуницями
Рецептів приготування полуничних пирогів можна знайти безліч, різної складності та поєднань. Проте наше завдання отримати смачний результат і разом із тим спростити собі життя. Тому обираємо бісквітний варіант.
- 200 грамів полуниць
- 100 грамів цукру
- 3 яйця
- борошно
Полуницю помити, почистити від хвостиків та нарізати шматочками. У мисці збити яйця із цукром, додати борошна, довести суміш до сметанкової консистенції. Вилити усе у змащену маслом форму, а тоді викласти полуницю. Пекти близько 35 хвилини за температури 180 градусів. Ваш пиріг готовий.
Смузі з полуницею та шпинатом
Освіжаюче, корисно, із купою вітамінів та мікроелементів, а також хороший спосіб запропонувати потрібну зелень дітям, які не хочуть їсти її в іншому вигляді. Такий мікс може стати як сніданком, так і смачним перекусом. На одну велику склянку беремо:
- 6-8 полуниць
- 1 банан
- половину невеликого пучка шпинату
- 100 мл води
Полуниці помити та почистити від хвостиків, банан почистити й розділити на три частини, шпинат теж добре промити. Все разом скласти у чашу блендера та доливаємо воду. Збивати доти, доки не стане однорідним. Перелити у склянку та насолоджуватися своєю порцією вітамінів.
Полуничний лимонад
Такий літній напій добре освіжає у спеку, а приготувати його можна у декілька способів, зокрема із додаванням м'яти чи лимона.
- 8-10 полуниць
- м'ята
- лід
- вода
Спосіб перший. Помиту і почищену полуницю нарізати шматочками, покласти у глечик чи банку, можна додати трохи цукру. Залити водою та покласти м'яту. Покласти лід.
Спосіб другий. Помиту і почищену полуницю разом із цукром подрібнити у блендері. Готову суміш залити водою із м'ятою. Також додати льоду.
Спосіб третій. Помиту і почищену полуницю нарізати шматочками, покласти у глечик чи банку, додати шматочки лимона. Залити водою та покласти м'яту. Покласти лід.
Читайте також: Італійський пиріг з полуницею: швидкий та ароматний рецепт
Фото Еспресо.Захід