Тамара Коблик

Як приготувати найпростіше полуничне варення

Із цим рецептом впораються навіть ті, хто вперше вирішив робити консервацію

Сезон ґрунтової налитої сонцем полуниці в розпалі. Скористайтеся таким чудовим шансом заготовити якомога більше банок ароматного полуничного варення з бадьяном. Потім будете насолоджуватися: пити з чаєм і додавати на млинці та сирники.

Рецепт з сайту Євгена Клопотенка настільки простий, що з ним впорається навіть той, хто вперше в цьому році вирішив робити консервацію на зиму.

ЯКУ ПОЛУНИЦЮ ОБРАТИ ТА ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ВАРЕННЯ

Нам потрібна соковита, солодка та пружна полуниця, яка збереже форму після приготування. Бажано, щоб ягоди були приблизно однакового розміру.

Спочатку переберіть їх та приберіть гнилі. Добре помийте в друшляку та дайте воді стекти. Не відрізайте хвостики ножем, а саме відривайте їх, щоб ягоди не втратили частину свого соку та не перетворилися на м’які в процесі варіння. Каструлю для приготування варення беріть з товстим дном, щоб воно не пригоріло та не робіть великий вогонь.

Якщо ви будете закривати варення на зиму, краще прибирати пінку, яка буде з’являтися на поверхні. Вона зробить суміш не щільною. У банці варення осяде, а в пустотах може з’явитися пліснява. Якщо плануєте зберігати в холодильнику та швидко з’їсти, пінку за бажанням залишайте. І впевнений, ще мої поради, як приготувати варення будуть вам у пригоді.

ЛАЙФХАК, ЯК СТЕРИЛІЗУВАТИ БАНКИ ТА КРИШКИ

Візьміть каструлю, в яку стає друшляк. Налийте в неї води так, щоб вона не торкалася друшляка за принципом парової бані. На нього ставте вверх дном банку, робіть середній вогонь та стерилізуйте 3-4 хвилини. Те саме повторіть з іншими банками. За необхідністю підлийте воду в каструлю. Кришки викладіть в сотейник, залийте водою, доведіть до кипіння та стерилізуйте одну хвилину. Залиште в сотейнику до того моменту, як будете ними закривати щільно варення.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПОЛУНИЧНЕ ВАРЕННЯ З БОДЯНОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

На 750 мл варення:

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготований 1 кг полуниці перекладіть в каструлю, засипте 500 г цукру та дайте постояти 20 хвилин, щоб ягоди пустили сік.

 
 КРОК 2

Тим часом поставте стерилізуватися банки та кришки.

 
 КРОК 3

Поставте каструлю з полуницею та цукром на середній вогонь, додайте 3-4 зірочки бадьяну, доведіть до кипіння. Періодично помішуйте ложкою. Зменште вогонь до мінімуму та варіть варення 10 хвилин після закипання. 

 
 КРОК 4

Розкладіть полуничне варення по стерильним банкам та закрийте щільно кришками. Залиште остигати за кімнатної температури, а потім переставте в прохолодне місце та зберігайте до року.

Готувати - це просто!
 
 
 
Фото з сайту Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео