Гравці обласного чемпіонату тепер гратимуть у професійних клубах

img_2611_yJe5j3L

З аматорських команд чемпіонату Тернопільської області гравці все більше цього літа переходять до професійних клубів. Останніми підписали трудові угоди з друголіговою тернопільською «Нивою» Роман Волохатий з ФК «Заводське» та Валентин Залізняк з ФК «Тернопіль-ДЮСШ». Про це повідомляється на сайті Федерації футболу Тернопільської області.

19-річний півзахисник Валентин Залізняк є вихованцем тернопільської ДЮСШ, у складі якої виступав у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Там ж грав у більш старшому віці за УФК (Дніпро). Далі в його кар’єрі був виступ за «Інгулець-3» (Петрове) в чемпіонаті Кіровоградської області та аматорському чемпіонаті України. Сезон-2016/17 Залізняк провів у київському «Арсеналі» виступаючи у чемпіонаті України (U-19).

Першою дорослою професійною командою у Валентина був ФК «Тернопіль», за яку, він провів менше півтора місяці та взяв участь всього лише в одному поєдинку (проти «Буковини» Чернівці). Сезон-2017/18 Валентин Залізняк відіграв за тернопільську ДЮСШ у першій лізі ДЮФЛ України (17 матчів, 5 забитих голів).

У першому колі чемпіонату Тернопільської області 2018 року Залізняк захищав кольори ФК «Тернопіль-ДЮСШ» (відіграв у всіх 9 матчах, в яких відзначився двома забитими голами, один з яких – з пенальті).

Другий новобранець «Ниви» – 17-річний Роман Волохатий (на фото) один сезон виступав у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України за ФК «Чортків-Пелідцей». Також має досвід виступів у ФК «Тернопіль-Педліцей» у чемпіонаті Тернопільської області (перша ліга) та чортківському «Кристалі» в аматорському чемпіонаті України.

У першому колі чемпіонату Тернопільської області 2018 року Роман Волохатий захищав кольори першолігового ФК «Заводське» (Чортківський район). Відіграв у всіх 8 матчах, у яких відзначився двома забитими голами.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео