Юля Вітюк

На Тернопільщині у нетверезого водія конфіскували авто для військових потреб (відео)

Громадяни, які не дотримуватимуться правил воєнного стану, будуть покарані, наголошують у Тернопільській військовій адміністрації.

Допомога армії та переселенцям, територіальна та цивільна оборона — про це говорили 5 березня, о 12.30 під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. 

Представники влади повідомили громадськість про ситуацію в області: станом на минулу ніч на Тернопільщину приїхали 12 тисяч переселенців. 

- Вночі була сформована перша колона з семи автобусів, які поїхали в Харків, щоб забрати людей, які попали під обстріли і вимагають евакуації звідти сюди, — наголосив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. — Ці автобуси ми загрузили товарами першої необхідності, що потрібні людям, які залишились там.

Також голова адміністрації акцентував на покаранні громадян, які не дотримуються правил, введених на час воєнного стану. Зокрема, розповів про випадок конфіскації автомобіля для військових потреб, оскільки водій цього сів за кермо в нетверезому стані.

- За цю ніч є людина, яка вирішила допомогти армії та керувала джипом в нетверезому стані. Це авто забрали для потреб наших захисників, — додав Володимир Труш і повідомив, що відповідальність також понесуть усі зрадники, які піднімуть триколори.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про стан радіаційної безпеки. Зараз вона в межах норми. Якщо будуть якісь зміни, про них оперативно повідомлять.

Також в місті проводяться навчання з основ військової справи. Відбуваються вони на вул. Чумацькій, 5-А на території колишньої бази «Орбіта» ( за територією Дальнього пляжу).

- Ми змушені зменшити кількість навчань в день тому, що фахівців нацгвардії зараз залучають до інших завдань, які важливіші для питання безпеки. Тому з понеділка навчання проходитиме один раз, в 10 годині ранку, група складатиме 140 чоловік, — розповів Сергій Надал. 

До слова, попередній запис обов’язковий (тел. +380674472560).

Також він повідомив про те, що почалися атаки на сайти органів місцевого самоврядування, міської ради. Інформація може зникати. Тому заклик до усіх - читати інформацію з офіційних джерел. 

Важливим питанням зараз є закриття неба над Україною. Представники влади закликають українців з-за кордону виходити на площі та вимагати це від НАТО.

Голова Тернопільської обласної ради повідомив, що вже написали відповідну заяву.

- Ми разом з головами обласних рад домовилися, робимо спільну заявку з підтримки нашого президента України Володимира Зеленського, щоби НАТО негайно закрило небо над територією України, — наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. — Всі, як один, вимагаємо від Заходу реальних дій. 

Подбали і про логістику. Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол повідомив про прийняті рішення:

- Ми вирішили розширити до двох смуг блокпост в Смиківцях і розширити до двох смуг в Підволочиську. Третя полоса в Смиківцях буде гуманітарна. Прошу виважено громадянам відноситись до того, коли поліція, ДСНС будуть проводити через блок-пости окремі вантажі.

До слова, уже приступили до навчання перші батальйони територіальної оборони, які сформували в місті. 

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео