Віра Олександрович

Тернопіль: продукти з крамниць, де безпідставно підняли ціни, підуть на потреби тероборони (відео)

Втрачатимуть свій крам і ті «бізнесмени», які нині відмовляються брати банківські картки у жителів Тернопільщини для розрахунку за товар.

Про це повідомили о 13.30 сьогодні, 1 березня, під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. Нагадаємо, до її складу входять очільники краю, міський голова Тернополя, керівники всіх місцевих підрозділів силових структур тощо. Свіжу інформацію про рішення влади можна знайти на офіційних ресурсах.

Голова Тернопільської облдержадмінстрації Володимир Труш

- Товари з магазинів тих підприємців, які підніматимуть ціни для населення або не прийматимуть банківські картки, - вилучатимуть на потреби тероборони, - стверджує голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. – Нема часу бавитися! Не беруть карточку? Повідомляйте! У них заберуть товар. Тим паче, що потреба у продуктах для тероборони і переселенців є. 

Принагідно він закликав громадян і надалі не забувати про свою безпеку та правильно реагувати на сигнал «Увага, всім». Мовляв, якщо у нас досі не впала ракета, то не варто втрачати пильність. Просто снаряд чи літак, які летіли до нас, «зняли» бійці ППО – Протиповітряної оборони. 

- На початку березня пенсіонерам Тернопільщини виплатять усі пенсії! Заробітні плати також надходитимуть безперебійно! – наголошує очільник. – Повірте, ми подбаємо про охорону. Гроші будуть. До того ж, хочу спростувати ще один фейк про те, що державних службовців відправляють у відпустки за власний рахунок. В обласній держадміністрації і її підрозділах всі працюють 24/7. Щоправда, деякі підрозділи перевели на дистанційну діяльність, тобто ці чиновники працюють вдома.

До слова, ще вчора краян попросили приходити на заняття із володіння зброєю, а також – повідомляти про тих, хто безпідставно піднімає ціни на продукти і ліки.

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Мер Тернополя подякував усім, хто долучився до виготовлення захисних сіток. Втім, потреба у них ще є. Волонтерів чекають у відповідних осередках. Приносити також можна харчі та інші речі для переселенців. 

- Принагідно хочу закликати всіх бути обережними, - каже він. – Правоохоронці повідомили про те, що ворог розкидає у містах вибухові речовини. Наголосіть дітям, що не можна піднімати з землі сірникові коробки, телефони, іграшки. У них може бути вибухівка. Агресор підступний. Він не тільки обстрілює житлові квартали, він діє по-різному.

Голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко

- Ми готові зустрічати ворога! – додає голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко. – Весь наш народ – це армія! Ми маємо стільки зброї, що можемо створити на Тернопільщині свою бойову дивізію. Не панікуйте! Те, що Путін залучив білоруські війська, свідчить про те, що резервів у нього вже нема. Це – паніка!

Усіх, хто нині робить заклики до влади про видачу зброї, запевнили: вистачить на всіх, але треба мати елементарну підготовку. Насамперед, активних громадян чекають у лавах тероборони.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео