Віра Олександрович

Тернопіль: поліцейські будуть ходити по будинках і спілкуватися з громадянами (відео)

Щоб краще контролювати ситуацію в місті, правоохоронці влаштовуватимуть рейди. Людей просять не боятися. Якщо не довіряєте, звертайте увагу на форму та жетон поліцейських.

Також триває формування добровольчих батальйонів, на які покладуть місію захисту важливих об’єктів у випадку ускладнення ситуації. Про це повідомили о 12.15 сьогодні, 4 березня, під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації.

Нагадаємо, свіжу інформацію про рішення влади можна знайти на офіційних ресурсах. Там також повідомляють свіжі дані про переселенців і їхні потреби. До слова, вчора краян попросили вимикати світло і фітолампи у темну пору доби. Крім того, всіх закликали обмежити вживання алкоголю. Ба більше, у водіїв, яких зловлять п’яними за кермом надалі забиратимуть машини.

У формі - начальник 105-ї окремої бригади територіальної оборони

- Частина переселенців їхала через нашу область транзитом. Вони отримати допомогу і поїхати, - каже голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. – Але є чимало і таких українців, які залишилися у нас. Їм також постійно допомагають. Якщо є інформація про потреби, повідомляйте про це у гуманітарний штаб.

Міський голова Тернополя Сергій Надал нагадав, що чоловіки, які прибули з інших регіонів, можуть вступити у батальйон тероборони. Тому їх усіх тут ставлять на облік. Він також подякував усім, хто вступив у перший батальйон добровольців.

- Мені приємно сказати, що першими зголосилися працівники нашої мерії та міські депутати, - каже він. – Для них вже проводять навчання. Ці люди охоронятимуть важливі об’єкти. Окрема дякую – волонтерам, які плетуть сітки, збирають і перевозять допомогу переселенцям. 

Начальник 105-ї окремої бригади територіальної оборони (в/ч А7033) Євген Фоменко спростував чутки, що поширюються серед жителів громади.

- Зброя є, все є! – каже він. – Дехто поширює неправдиву інформацію, що роздають холості патрони. Це – неправда! Зброї у нас достатньо навіть для добровольців підрозділів тероборони, що нині створюються в місті.

Паралельно у місті триває робота у напрямку виявлення диверсантів. Уточнювати наразі у поліції з цього питання якісь факти не можуть, підкреслив головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол. Причини – зрозумілі.

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол

- Все під контролем, мародерства у нас нема, - стверджує пан Богомол. – Прохання до водіїв: слухайте поліцейських на блок-постах. Якщо ви будете поводитися правильно, відразу показувати документи тощо, то це пришвидшить роботу на блок-постах.

Оскільки бої тривають уже на околицях Житомира, поліцейських закликав усіх не нехтувати сигналом «Увага, всім!» і відразу йти в бомбосховища.

Окрім того у Тернополі поліція ходитиме по будинках і налагоджуватиме комунікацію з жителями, з підприємцями та ОСББ. Це робитимуть, аби, у разі небезпеки, діяти злагоджено.

- Щоб тримати тісніший контакт із громадянами, ми ініціювали рейди, - додає він. – Правоохоронці ходитимуть по будинках. Знайомитимуться з мешканцями. Законослухняним людям не варто тривожитися з цього приводу, просто надавайте інформацію, яку у вас просять.

Окремо Олександр Богомол наголосив на тому, що рівень радіації у місті перевіряють щогодини. Про якісь небезпечні зміни повідомлятимуть офіційно.

- Наразі ми передаємо допомогу на Миколаїв, Київ, інші постраждалі від дій агресора міста, – додає голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко. – У нас є водії, є надійний транспорт. Все координує гуманітарний штаб. Тому, за потреби, звертайтеся. Я вдячний нашим волонтерам, які зараз працюють з усіх сил.

Окрім того, у Тернопіль постійно надходить допомога з-за кордону. Це також тримають на контролі. Принагідно усіх краян попросили не вживати алкоголь, бо треба бути пильними – і щодо ймовірних диверсантів, і щодо дотримання власної безпеки.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

Вибір читачів за тиждень

Відео