Віра Олександрович

Грошей із Києва не дали, тож у Тернополі перекрили все власними ресурсами (фото, відео)

Міська рада

Усі працівники бюджетної сфери Тернополя до кінця цього року отримають зарплати, причому - у повному обсязі.

Станеться це не тому, що наше місто отримало очікувані гроші із Києва, а завдяки тому, що на сесії вчора, 20 грудня, депутати внесли зміни до бюджету громади на 2019 рік.

Кучер
Кучер

Нагадаємо, на цьому засіданні ухвалили багато цікавих питань. «Терен» про це докладно писав ТУТ і ТУТ. Там йшлося, зокрема, і про забезпечення необхідного фінансування усім галузям міської господарки.

- Ви знаєте, що завершується рік, тому підтягуються усі кошти, щоб не залишити галузі із боргами, - каже начальниця міського фінансового управління Надія Кучер. – Тому ми збільшуємо дохідну частину бюджету і перерозподіляємо наявні кошти.

Отже, у Тернополі були змушені виділяти власні кошти із казни, бо вказані потреби, тобто витрати на зарплати бюджетникам, в Кабміні повною мірою не профінансували. Гроші, який бракувало, в основному знайшли, зменшивши обсяг запланованих робіт із капітальних ремонтів у місті, додала Надія Кучер. Окрім того, депутати розподілили те, що надійшло із обласної казни у вигляді трансфертів.

[embed]https://youtu.be/nDE0gkHqKe0[/embed]

- Суму 12,9 млн грн ми одержали за рахунок внутрішніх перекидок між головними розпорядниками коштів, - пояснює вона. - Близько 7 млн грн із цих грошей спрямуємо на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери міста.

Депутати
Депутати

Зауважимо, у казну міста завдяки угоді про міжбюджетний трансферт, укладеній із обласною радою щодо фінансування потреб Тернопільської школи-мистецького ліцею №21, на той час надійшов 1 мільйон гривень. Ці гроші були передбачені на оплату праці викладачів так званої мистецької компоненти у закладі, який колись мав статус обласного. Найвищий представницький орган до кінця 2019-го боргував місту ще 900 тис. грн. Цю суму у вигляді трансферту вже отримали і незабаром також використають на потреби освітян.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео