Тамара Коблик

Гурт TVORCHI на Євробаченні підтримав рідний Тернопіль, який обстріляли окупанти (відео)

Музиканти дізналися про обстріл свого міста перед виступом у фіналі конкурсу

У Ліверпулі на сцені міжнародного конкурсу «Євробачення-2023» своїм потужним виступом потішив представник України, дует TVORCHI. Про це пише ТСН.

Музиканти вийшли під номером 19 та просто підкорили публіку. Вони виконали конкурсну композицію Heart of Steel, а зала весь цей час гучно аплодувала стоячи та вигукувала. Особливої уваги заслуговує не лише вокальна частина номера TVORCHI, а й візуальна. Сцена підсвічувалася яскравими кольорами, акцент був на сині та жовті кольори.

За 10 хвилин до виходу на сцену група опублікувала сторіз в Instagram, в якому розповіла, що в цей момент росія обстрілює їхнє рідне місто - Тернопіль. Однак їм все ж вдалося зібратися з духом і виступити на всі 100 відсотків.

Тернопіль - це назва нашого рідного міста, яке росія бомбила, поки ми співали на сцені, - написали на своїй інстаграм-сторінці музиканти.

За підсумками голосування представники України отримали сумарно 243 бали, завдяки чому опинилися на шостому місці в турнірній таблиці. Журі різних країн світу поставили TVORCHI 54 бали, а глядачі - 189.

Варто відзначити, що єдина країна, яка оцінила Україну найвищим балом, виявилася Чехія. Національне журі Чехії поставило нам 12 балів.

Переможницею Євробачення цього року стала Loreen зі Швеції. Вона отримала найвищий бал - 583. Співачка стала першою в історії жінкою, яка двічі перемагала в цьому конкурсі. У 2012 році співачка вже забирала кубок переможця з піснею Euphoria.

На другому місці на Євробаченні-2023 опинилася Фінляндія, на третьому - Ізраїль.

Фото з відкритих джерел, відео - Eurovision Song Contest

Вибір читачів за тиждень

Відео