Ростислав Фук

Гурт TVORCHI вирушив потягом на «Євробачення» (фото)

Тернопільський дует вже за тиждень представить Україну в Ліверпулі

Тернопільський дует TVORCHI вирушив потягом до британського Ліверпуля, аби представляти Україну на міжнародному конкурсі «Євробачення-2023». Про це пише ТСН.

Музикантів проводжали на конкурс по-особливому. Назва потяга, яким дует їхав до Польщі, була символічною, а саме TVORCHI EXPRESS. Тим часом на табло був напис: «TVORCHI – Євробачення».

Також під час відправлення потяга на платформі залізничники ввімкнули конкурсну пісню TVORCHI - Heart of Steel.

Також музикантів до Ліверпуля проводжав гурт KAZKA, у якого запланований виступ в Іспанії. Музиканти до Польщі їхали одним потягом.

Tvorchi влаштували автограф-сесію для пасажирів потяга

Нагадаємо, «Євробачення-2023» від імені України відбудеться в Ліверпулі, Велика Британія. Півфінали конкурсу глядачі побачать вже 9 та 11 травня, а от фінал, куди автоматично потрапляє гурт TVORCHI, - 13 травня.

Також на конкурсі виступлять чимало артистів з України. Так, глядачів тішитимуть своїм співом Тіна Кароль, Вєрка Сердючка, Alyosha, Марія Яремчук, GO_A, Джамала, Kalush Orchestra та інші.

Цьогоріч до Ліверпуля приїдуть представники від 37 країн. Від участі в «Євробаченні-2023» відмовилися три країни - Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія. Мовники пояснили своє рішення браком фінансування.

А от країну-агресорку росію відсторонили від конкурсу. Європейська мовна спілка (EBU) 2022 року призупинила членство рф через повномасштабне вторгнення до України. росія буде дискваліфікована доти, доки в країні не зміниться політичний режим.

Також EBU дискваліфікувала Білорусь. Позбавлення членства країни відбулося ще 2021 року через порушення прав людини у країні.

Цьогоріч конкурс вестимуть три знаменитості: британська співачка Аліша Діксон, британська акторка Ганна Веддінгем та українська виконавиця Юлія Саніна. У фіналі конкурсу до них приєднається четвертий ведучий – Грем Нортон, який коментує захід у Великій Британії від 2009 року.

Фото Укрзалізниці

Вибір читачів за тиждень

Відео