Герої-захисники України можуть прикрасити сходи в «Топільче» (фото)

Намалювати українських захисників різних епох на стіні у парку “Топільче” хочуть тернопільські активісти та художники, які розмальовували Тернопіль патріотичними графіті.

- Якщо чесно, то ініціаторами такої ідеї стали ті художники, які намалювали на стіні те абстрактне графіті, - каже Андрій Пальчик. - Ми хотіли ще минулого року замалювати, але вирішили, що нехай буде до кінця року, щоб не образити художників. А в цьому сезоні хочемо перемалювати на патріотичне графіті. Художники знають, що на стіні у парку “Топільче” планують знову намалювати “Корвет Тернопіль”, але вважають, що у ситуації, яка склалась це робити недоречно. - Ми любимо “Корвет”, ми його пам’ятаємо, але ми його втратили, - продовжує Андрій, повідомляє 20 хвилин.

 - Він зараз під російськими стягами і, як на мене, то не варто його малювати. Намалювати ескіз нового графіті Андрія попросив тернопільський активіст Назар Смик, представник ЦК “Азов”. - Попросили створити ескіз, який би відтворював різні українські епохи, - розповідає хлопець. - На ньому зображені тодішні і теперішні захисники нашої Вітчизни: козаки, військові, АТОвці. Щоправда, ескіз ще не завершений. мені художники підказали де ще потрібно підправити, потрібно ще домалювати меча дружиннику і виправити перспективу ніг центральному персонажу. Наразі ініціатори ідеї звернулись у міську раду щодо дозволу на втілення в життя такого проекту. Якщо художникам відмовлять намалювати графіті на стіні у парку, тоді вони шукатимуть інше місце. А як вам така ідея щодо оформлення стіни у парку “Топільче”?

Вибір читачів за тиждень

Відео