Хлопчику, який постраждав у вибуху в Тернополі, провели операцію з пересадки шкіри

666

Ще 17 липня у одній із багатоповерхівок Тернополя вибухнув газ. Тоді постраждав 45-річний чоловік та його син. Їх одразу госпіталізували,та батька врятувати не вдалося. Трапилася трагедія через намагання матері хлопчика скоїти самогубство.

На даний момент дитина знаходиться в опіковому центрі 8-ї міської клінічної лікарні, де 13 серпня 7-річному Максиму Лихолату провели першу операцію з пересадки шкіри. Внаслідок вибуху дитина отримала 30% опіків по всьому тілу (15% з яких важкої форми), повідомляє Zaxid.net.

Хоча така операція травматична і її результат є непередбачуваним, бо невідомо, чи приживеться взята із здорових ділянок шкіра на обпечених місцях, лікарі львівської клініки проводять такі операції не вперше.

Хлопчик ще перебуває у важкому стані та після опіків втратив вагу. Дитина плаче та кличе тата, адже ще не знає, що той помер. Максимку про це не кажуть, аби не травмувати ще більше. Поруч із ним бабуся, матір батька, яка не відходить від онука ні на секунду.

За словами завідувача опікового центру Василя Савчина, на хлопчика чекає ще одна операція, яку планують на п’ятницю. На даний момент, з допомогою волонтерів, які почали працювати з родиною постраждалих ще у Тернополі, дитина забезпечена усіма небідними ліками.

Ще близько півтора місяця Максимко буде перебувати під наглядом лікарів. Найбільше у хлопчика постраждали обличчя, руки і частково ноги. За першу операцію лікарям вдалося закрити близько 60% обпеченого тіла.

Хоча волонтери працюють над забезпеченням коштами хлопчика для подальших операцій і гроші ще є, та все ж вони будуть необхідними й далі. У волонтерів та сім’ї Максимка є велике прохання допомогти хлопчику. Перерхувати кошти можна на картковий рахунок 5169 3600 0097 5445 (Малік Ірина).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео