Ростислав Фук

Хотіла оформити допомогу переселенцям: у тернополянки шахраї викрали 23 тис грн

Кіберполіцейські закликають не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток

23 000 гривень зникло з карткового рахунку тернополянки, яка намагалася  оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами жінки, в інтернеті вона знайшла публікацію з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. У дописі шахраї вказали посилання на ресурс, де можна подати заявку для отримання допомоги. Перейшовши за посиланням, жінка ввела персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Однак за певний проміжок часу замість отриманих коштів вона отримала сповіщення про списання власних заощаджень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців територіального підрозділу поліції.

За фактом шахрайства слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Кіберполіцейські закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео