Ростислав Фук

Хотів заробити на криптовалюті: тернополянин втратив 60 тис. грн через інтернет-шахрая

Чоловік в інтернеті знайшов публікацію, в якій зазначалася інформація про обмін та придбання криптовалюти

Швидко отримати прибуток від інвестицій в криптовалюту планував мешканець Тернополя. Однак на біткоїнах заробив лише шахрай, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Чоловік в інтернеті знайшов публікацію, в якій зазначалася інформація про обмін та придбання криптовалюти. Перейшовши за посиланням, він хотів створити криптовалютний гаманець та придбати біткоїн за вигідною, зниженою ціною. Однак сайт виявився фейковим, а потерпілий втратив майже 60 тисяч гривень. 

Тернополянин звернувся за допомогою в поліцію. За фактом шахрайських дій згідно зі статтею 190 Кримінального кодексу України слідчі розпочали кримінальне провадження.

Щоб захистити особисті дані та кошти варто скористатися перевіреним обмінними пунктами та сайтами. Якщо ви завантажуєте гаманець із сайту, переконайтеся в тому, що це офіційний майданчик проєкту.  Шахраї часто створюють копії сайтів популярних гаманців, адреса яких має мінімальні відмінності від офіційної.  Перед завантаженням перевіряйте відгуки та кількість скачувань програми.  Не довіряйте надто вигідним пропозиціям обміну, чи придбання криптовалюти за зниженою ціною, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео