Ростислав Фук

Пенсіонерка з Тернопільщини втратила значну суму грошей, повіривши псевдобанкіру

Невідомий розповів жінці, що необхідно негайно перереєструвати банківську картку

телефонний шахрай

До Кременецьких правоохоронців звернулася 67-річна жителька одного з сіл місцевої громади і розповіла про скоєне щодо неї шахрайство. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

 Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який назвався представником банку і попередив про те, що негайно потрібно перереєструвати картку, адже сталося влучання ворожої ракети в підстанцію, тому можуть бути проблеми з банківською системою. Налякана пенсіонерка не стала нічого з‘ясовувати та зробила усе, як їй рекомендував незнайомець. Згодом отримала сповіщення, що з картки знято 50 тисяч гривень.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (шахрайство).

Поліцейські застерігають краян не довіряти зловмисникам, котрі називаються працівниками банків чи співробітниками служби безпеки фінустанов, чи ще кимось, і в телефонному режимі пропонують вирішити питання, пов’язані з вашими картками чи рахунками. Ніколи і нікому не повідомляйте реквізити банківських карток, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео