Орест Сарматський

Хто блокує податкові накладні аграріїв? (Агро-новини)

вер03

Податкові накладні блокуються при існуванні ризику того, що вона може бути фіктивною.

Наказом Міністерства фінансів України розроблена система призупинення реєстрації податкових накладних при існуванні ризику того, що зовні податкова накладна є фіктивною, а, значить, підлягає призупиненню реєстрації в Реєстрі.

Про це повідомив експерт з економічних питань Сергій Палєй в матеріалі «Блокування податкових накладних та грані виживання аграрного бізнесу» від Kurkul.com.

Одним з таких ризиків є найменування товару. Згідно з цим наказом, на товари агросектора припадає майже 25 % загального списку. Причому, в ньому є досить екзотичні позиції, які періодично з'являються на ринку. Отже, продукція сільгоспвиробників найчастіше піддається блокуванню.

2301
2301

Мінфін України повідомляє, що у галузі сільського, лісового та рибного господарств постійно зростає кількість реальних операторів бізнесу, які потерпають від блокування. Їх кількість збільшилася з червня на 5% від загальної кількості зупинених накладних, в липні — 18%, в серпні — 29%.

Понад 90% ягід в Україні вирощують у приватних домогосподарствах

У Києві відбулися перші відкриті збори Асоціації «Ягідництво України».  Голова союзу «Інноваційне фермерство і кооперація» Ірина Кухтіна повідомила, що понад 90% ягід в Україні вирощують у домогосподарствах. .

Про це повідомляє кореспондент Kurkul.com зі зборів Асоціації.

Наразі неможливо визначити точну кількість і якість вироблених у домогосподарствах фруктів та ягід. За її словами, раніше ця галузь в Україні не розвивалась.

2302
2302

«Було, по суті, два фактори, які спровокували бурхливий розвиток ягідництва за останні 3-4 роки. За рахунок чого у нас виникла нормальна маржинальність у цьому виді бізнесу», -  повідомила Ірина Кухтіна.

За її словами, у садівників є ще роки 3-4, доки в країні продовжується криза і аж тоді поступово окупляться капіталовкладення.

 На найбільшій пасіці у світі виробляється лише 27 кг меду з вулика

Найбільша пасіка у світі знаходиться у США. Це приватний родинний бізнес. Проте, виробництво меду на пасіці сягає 27 кг меду на вулик.

Про це написав економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

У власності бджоляра 82 тис. вуликів. Це 3% від усіх вуликів США.

Щорічний  дохід від пасіки становить близько $14 млн. (4,4 тис. грн на вулик). При цьому, 50% виручки - це послуги запилення (мигдаль, черешні та яблука).

2303
2303

Протягом сезону пасіка пересуваються з півночі на південь і назад.

«Виробництво меду сягає всього 2,3 тис т. Якось виглядає дуже мало на таку кількість вуликів - всього 27 кг на вулик», - зазначив експерт.

Вибір читачів за тиждень

Відео