Хто з кандидатів в нардепи лідирує у Тернополі? Перший офіційний рейтинг

7849274

Лідером парламентських перегонів по 163 округу (Тернопіль) є чинний народний депутат, представник «Самопомочі» Тарас Пастух. Його готові підтримати 16,8% виборців.

Про це свідчать результати опитування Центру з інформаційних проблем територій НАН України.

На другому місці із результатом 12,3% знаходиться представник «Громадянської позиції», депутат обласної ради Лариса Римар, а трійку лідерів замикає висуванець «Європейської солідарності», екс-губернатор області Степан Барна. За нього готові віддати голоси 11,7% виборців.

- З наближенням виборів дедалі більше росте визначеність тернополян. Невизначеними є лише 19%. Протягом кільком місяців лідер залишається незмінним. Це - чинний депутат Тарас Пастух. Така тенденція сьогодні зберігається по багатьох мажоритарних округах. Це пояснюється тим, що люди хочуть захисту і хочуть мати гідну людину, яка б їх представляла. Якщо людей задовольняє чинний депутат, а таку ситуацію ми спостерігаємо в Тернополі, то вони схиляються до нього, - коментує директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України Петро Жук.

За результатами опитування, основною причиною підтримки лідерів перегонів Тараса Пастуха і Лариси Римар є особисте позитивне сприйняття.

Під час соціологічних досліджень, респондентів також запитували про симпатії на парламентських виборах щодо політичних партій. Зокрема, «За яку політичну силу Ви б швидше за все проголосували, якби зараз були вибори до Верховної Ради України». Серед тих, хто має намір голосувати і визначився, за «Слугу народу» готові віддати голоси 17%, за «Європейську Солідарність» - 13,8%, за  партію «Голос» Вакарчука - 11,6%, «Самопоміч»  - 9,9%, ВО «Батьківщина» - 8,5%.

Згідно з результатами опитування, на думку тернополян, найважливішими проблеми суспільства на сьогодні є розвиток економіки країни, подолання корупції, наведення порядку в країні. Опитані вважають, що обговоренню цих проблем потрібно приділяти найбільшу увагу.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Вибір читачів за тиждень

Відео