Орест Сарматський

Художник з Тернополя повезе «Князів України-Русі» до Києва

86970412_2920655667978804_26837476811210752_n (Copy)

У рамках «Книжкової толоки» 21-22 березня відбудеться виставка тернопільського художника Олега Кіналя «Князі України-Русі, Історія еліт».

Мета виставки – відновлення правдивої історії України, яку умисно перекручували і стирали упродовж століть російські окупанти. Особливо це актуально сьогодні, в час новітньої російської збройної агресії. 

Постать сучасного тернопільського художника Олега Кіналя багатогранна й окрилена. Багатогранна тому, що митець бездоганно володіє численними техніками живопису. Останнім часом ілюструє чимало художніх книг, як для дорослого чтива, так і для дітей. 

На виставці, яку презентуватимуть у Києві представлено майже 20 портретів українських князів та королів двох династій – Галицької та Острозької, правління яких відбувалося упродовж майже 700 років.  Художнику вдалося відтворити портрети українських князів і, найперше, династії Острозьких відповідно до української історичної та художньої традиції. Адже зазвичай їх малюють на російський манір – старими, бородатими, із втомленими обличчями. А були ж вони молодими, дужими, завзятими та й борід не носили. Справжня українська еліта: королі, князі, могутні і найзаможніші правителі Східної Європи, великі воїни-лицарі, будівничі, просвітителі та святі українського народу! Кожен з них упродовж протягом століть закладав фундамент майбутньої Української Держави. Це ті особистості, на яких опирається наша справжня історія.

Їхні графічні портрети роботи художника Олега Кіналя й побачить Київ у березні цього року.

Фото з домашнього архіву Олега Кіналя

Вибір читачів за тиждень

Відео