Віра Олександрович

Успіхи місцевих аграріїв додали оптимізму головному податківцю Тернопільщини (фото)

Основне

На засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося активне обговорення проблемних та актуальних питань. Частина із них стосувалася місцевих аграріїв.

Участь у заході взяв начальник ГУ ДПС в області Михайло Яцина. Він розповів учасникам зібрання про підсумки діяльності відомства за I квартал 2021 р.

11 (1)
11 (1)

- Незважаючи на карантинні обмеження, нам вдалося забезпечити надходження до бюджетів усіх рівнів у повному обсязі, - стверджує головний податківець Тернопілля. - Це сталося насамперед завдяки відповідальним представникам бізнесу, зокрема підприємствам агропромислової галузі.

Так, за І-й квартал 2021 р. до держбюджету від платників Тернопільщини мобілізували 1 млрд 239 млн грн, що становить 105,1% очікуваних показників.

- Порівняно із 2020-м доходи до держбюджету зросли на 426,8 млн грн, - каже Михайло Яцина. - Що стосується місцевих бюджетів, то за 3 місяці вони отримали 1 млрд 174,2 млн грн платежів. Це більше очікуваного на 68,8 млн грн.

22 (1)
22 (1)

Жваве обговорення учасниками заходу викликало питання наповнення бюджетів місцевих об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Адже наразі саме від грошей у місцевій казні залежить розвиток самих територіальних об’єднань. Тож, на думку податківців, ОТГ повинні шукати резерви наповнення своїх скарбниць.

- Ці резерви, насамперед, полягають у детінізації бізнесу кожної територіальної громади, - наголошує Михайло Яцина.

33 (1)
33 (1)

Під час засідання ради також розглянули питання об’єднаної звітності із ПДФО та ЄСВ. Нюанси цієї новації пояснили головні державні ревізори-інспектори відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізосіб Головного управління ДПС в області Зоряна Костів і Віктор Орнатовський.

44 (1)
44 (1)

Про майнові податки, зокрема, про нарахування і сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю розповів заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб-підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в області Василь Кравець.

До речі, присутні на заході учасники Громадської ради активно обговорювали доповіді і висловлювали свою позицію з озвучених питань. При цьому усі радо ділилися своїм власним досвідом.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео