Віра Олександрович

Власникам Bentley, Ferrari і Lamborghini на Тернопільщині заздрять не всі

авто

На потреби громад Тернопільщини вже надійшло 886 тис. грн транспортного податку.

Загалом кількість моделей авто, що підлягають оподаткуванню у 2021 році, - аж 246, повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним із майнових податків, що у повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів, є транспортний, - нагадують у податковій. - Цьогоріч упродовж січня-травня власники елітних авто спрямували до скарбниць територіальних громад 886 тис. грн такого податку. Тож бюджети додатково отримали 179,4 тис. грн, адже сплата перевищила очікувані надходження на 25,4%.

При цьому 702,8 тис. грн надходжень внесли юридичні особи. «Плюс» до очікуваних склав 35,3%. Фізособи упродовж п’яти місяців сплатили 183,2 тис. грн цього майнового платежу.

- У січні-квітні цього року власники елітних автівок для територіальних громад краю сплатили 819,7 тис. грн транспортного податку, - нагадують у податковій. - Додаткові надходження цього платежу склали 113,1 тис. грн, оскільки сплата перевищила очікування на 16%.

Варто мати на увазі, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з дати випуску яких минуло не більше п’яти років та їхня середньоринкова вартість перевищує 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового року, тобто у 2021 році - 2 млн 250 тис. грн. Цьогоріч до переліку потрапили такі марки авто: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla, Mclaren.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео