Тамара Коблик

І храм будував, і всюди порядок тримав: довгожитель з Тернопільщини відсвяткував 90-ліття

Вітання ювіляру і многая літа!

Свій поважний 90-річний ювілей відсвяткував житель села Ангелівка Стах Волинець. Про це розповіли на сторінці Байковецької об'єднаної громади у фейсбуці.

Життєвий шлях іменинника був непростим та тернистим – чоловік з ранніх років тяжко працював. Пізніше з сім’єю був вивезений у Сибір, де провів 10 років. Там у заслані у них з дружиною Марією народилася донька. Після повернення на Батьківщину, родина оселилася у селі Ангелівка. Пан Стах 22 роки працював на місцевій фермі, потім – на звірофермі.

На пенсію чоловік вийшов порівняно нещодавно – у 70 років. У селі Стаха Ілліча дуже поважають та цінують. Місцеві розповідають, що для церкви він зробив чимало. І храм будував, по ялинку ходив, як на шопку сніпками пошивали, і жита все в ящики посіяв(бо ніхто того не вмів), і всюди порядок тримав. А ще, пригадують вони, що зимою, коли ще село спало, він зранечку, всі стежки до церкви почистив.

Пан Стах і нині не пропускає жодне богослужіння, з радістю спішить помолитись у храмі. Сьогодні він та його дружина Марія тішаться своїми дітьми, яких у пари двоє, трьома онуками та п’ятьма правнуками. Не дивлячись на всі життєві негаразди, чоловік зберіг у своїй душі доброту, любов, якими і донині ділиться з родиною та односельцями. А ще з дружиною сподіваються дочекатися на дуже важливу для них дату: 70-річчя подружнього життя.

Вітаємо ювіляра! Бажаємо міцного здоров’я, радості, миру й добробуту, родинного затишку. Зичимо зустріти 100-річний ювілей таким же привітним та усміхненим!

Взагалі, Стах Ілліч - людина глибоко віруюча в Бога і дуже розважлива, - розповідають рідні, - який завжди бажає добра і Божого благословення всім, хто до нього завітає.


Фото зі сторінки Байковецької об'єднаної громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео