Оксана Бучко

Ідея про проведення випускної ходи не знайшла підтримки серед тернополян

Про проведення урочистих заходів попри введений карантин йшлось у відповідній петиції. Ідея не знайшла достатньої підтримки серед тернополян. А збір підписів уже завершився. Тож на те, що випускна хода відбудеться в місті у час пандемії, – шансів мало.

У петиції йшлось про те, що позбавляти випускників найочікуванішої події року – це несправедливо. Пропонували також розробити альтернативний формат святкування – «розмістити випускників з дотримання відстані 1 м один від одного, у масках з емблемами школи, навколо Тернопільського ставу, на теплоході «Герой Танцоров» облаштувати імпровізовану сцену». Такі пропозиції набрали 152 голоси із 300 необхідних для того, аби петицію розглянули у міськраді.

Як пояснюють в обласному управлінні освіти і науки, батьки і педагогічні ради несуть відповідальність за проведення таких дійств. У випадку, якщо після цього захворіє хоча б одна дитина, можуть бути проблеми адміністрації навчальних закладів. МОН рекомендує проводити останні дзвоники та випускні вечори дистанційно. Рішення ж приймає кожен заклад індивідуально.

Самі ж випускники насправді розчаровані тим, що їх позбавили можливості живого спілкування повною мірою під час завершення школи. Проте, найважливішим моментом для них залишається здача ЗНО, яке поки є реальним для проведення.

- Останній дзвоник перед екраном комп’ютера; випускне плаття, яке вже не пригодиться; заняття онлайн з репетиторами, що ускладнювало процес підготовки – це все аж ніяк не покращує атмосферу часу перед здачею ЗНО та вступом. Пробне ЗНО, якого по суті не було, а тому ми так і не перевірили, як це – робити тести не в домашній звичній  атмосфері, - розповідає учениця однієї із тернопільських  шкіл Таміла. – І ще й проведення самого ЗНО, яке опинилось перед загрозою. Це - найголовніше, щоб воно відбулось. А стара корупційна система вступу не повернулась і не закрила дорогу тим випускникам, які поступають за допомогою своїх знань.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео