Тамара Коблик

Євген Клопотенко підказав, що можна готувати, коли немає світла

Відомий ресторатор та блогер поділився корисними секретами на випадок, коли зникне світло

Популярний український кулінар, шоумен і блогер Євген Клопотенко, який був переможцем одного із сезонів шоу «Майстер Шеф», завжди в тренді та ділиться сезонною кулінарною інформацією. Так, цього разу ресторатор торкнувся актуальної нині теми відключень світла і того, що можна готувати в таких умовах.

У своєму дописі Євген повідомив, що кускус та гречку не треба варити. За словами кулінара, ці продукти вже готові до вживання, варто просто залити окропом або бульйоном, а гречку взагалі можна заливати холодною рідиною.

8 рецептів страв від Євгена Клопотенка, які можна приготувати за відсутності електроенергії

ЗАКУСКА З СИРОМ ФЕТА

Dobirka-stravy-Klopotenko

Подбайте про те, щоб сир фета завжди був вдома про запас. Він ідеально поєднується з безліччю різноманітних овочів та з зеленню. За нашим рецептом закуску з сиром фета, оливковою олією та соком лимона можна приготувати буквально за хвилину. Тому, якщо ви прийдете додому, а світла не має, то не залишитися голодними – приготуйте нашвидкуруч смачну страву, та намазуйте її на шматочок улюбленого свіжого хліба.

САЛАТ КОУЛ СЛОУ

Dobirka-stravy-Klopotenko

Салат Коул Слоу – дивовижний! В ньому лише білокачанна капуста, свіжа морква та заправка на основі сметани. Але, повірте, смак перевершить усі ваші сподівання. Єдине, що знадобиться – це запастися особливою терткою. Всі овочі, а їх, нагадаємо, у салаті всього два, мають бути нарізані однаковими тоненькими смужками. У цьому секрет смаку цієї простої страви.

КЛАБ-САНДВІЧ З ШИНКОЮ ТА СОЛЕНИМИ ОГІРКАМИ

Dobirka-stravy-Klopotenko

Ми впевнені, що клаб-сандвіч може замінити повноцінний прийом їжі. В його класичному варіанті всі інгредієнти знаходяться між трьома скибочками хліба! Наш рецепт клаб-сандвіча з шинкою та соленими огірками смачний та в міру поживний. Однак ваша фантазія може не обмежуватися. Додавайте начинки до вашого смаку або те, що можна тримати в запасі. Про всяк випадок у холодильнику тримайте хліб для тостів, відварені в круту яйця, шматочки заздалегідь підсмаженої курки чи консервований тунець і майонез. Голодними точно не залишитеся.

САЛЬСА С АВОКАДО

Dobirka-stravy-Klopotenko

Зі свіжих овочів виходить смачна та ароматна мексиканська сальса. Інгредієнти для неї можна придбати у сусідньому супермаркеті чи на ринку. Якнайкраще сальса з авокадо підходить для споживання на вечерю, бо страва ця легка та проста. Знадобиться спілий авокадо, томати чері, перець чилі, цибуля, зелень кінзи та сік лайма. Але, зауважимо, що готувати сальсу варто на один прийом їжі, бо страва згодом потече і стане не такою смачною.

СИРНА ЗАКУСКА

Dobirka-stravy-Klopotenko

Чи пробували ви готувати смачні закуски з кисломолочного сиру? Як ні, то саме зараз час почати. Ми рекомендуємо свій рецепт, на який ви витратите лічені хвилини. У нашому випадку сир ідеально смакуватиме з паприкою, кокосовою стружкою, хрустким маком або імбиром. Серед різноманіття додатків ви точно знайдете свій улюблений варіант. Смакуйте сирну закуску з чашечкою гарячого чаю, какао чи шоколаду. Напої приготуйте заздалегідь та зберігайте тривалий час у термосі.

БУТЕРБРОД З МАРИНОВАНИМ ОСЕЛЕДЦЕМ ТА ЦИБУЛЕЮ

Dobirka-stravy-Klopotenko

Оселедець – ще один must have, якому варто надати постійну прописку на вашій кухні. На щастя, сьогодні існує безліч варіантів вакуумного пакування цієї смачної та поживної океанічної риби. Тому зробити бутерброд з маринованим оселедцем та цибулею не буде проблемою. Потурбуйтеся лише про покупку свіженьких булочок зручного розміру.

ЗАКУСКА З ЛАВАША, ТУНЦЯ ТА ВОДОРОСТЕЙ НОРІ

Dobirka-stravy-Klopotenko

Якщо ви давно не були на морі, то ця страва нагадає вам його аромат. Все завдяки двом важливим інгредієнтам – консервованому тунцю та листям водоростей норі. Ще така закуска з лаваша, тунця та норі на смак нагадає вам знамениті японські роли. В оригінальному рецепті лаваш ми радимо підсмажувати, але, повірте, страва добре смакуватиме і холодною.

БУТЕРБРОД З ОСЕЛЕДЦЕМ ТА АРАХІСОВОЮ ПАСТОЮ

Dobirka-stravy-Klopotenko

Так само без смаження, за відсутності електроенергії, можна зробити й бутерброди з оселедцем та арахісовою пастою, які напрочуд легко готувати! У класичному варіанті для бутерброда всі звикли використовувати вершкове масло. Але ми експериментували та додали страві унікальності завдяки арахісовій пасті. До того ж паста, на відміну від масла, може нетривалий час зберігатися без холодильника. Прикрашайте бутерброди зеленню свіжого кропу, який надасть апетитного кольору та добре знайомого смаку.

Нагадаємо, після обстрілів 10 жовтня, щоб зменшити навантаження, у Тернополі вимкнули ліфти, зовнішнє освітлення та закликали тернополян економити електрику, а в піковий час з 17 до 23 не користуватися обігрівачами, пральними машинами та іншою побутовою технікою, яка потребує багато енергії.

Фото Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео