Інформація щодо підняття тарифу на воду у Чорткові виявилась фейком

16be623cefd0f61634aa0d1d255c233d_L

Днями у багатьох групах соціальної мережі Facebook поширювалась неправдива інформація щодо підняття тарифу на водопостачання у місті Чортків з 1 липня 2020  року. Через те чортківський водоканал офіційно повідомляє наступне.

Для кого зростуть ціни

Тариф зросте лише для жителів смт Заводське. Мешканців міста Чорткова це не стосується.

Чому зросте тариф

Каналізаційні стоки на смт Заводське завжди очищались товариством з обмеженою відповідальністю «Радехівський цукор» на безоплатній основі. Втім, з 1 травня 2020 року підприємство встановило плату за очистку стоків у розмірі 7,27 грн за 1 м³. Саме тому чортківський водоканал повинен включити у тариф цю суму для жителів смт Заводське. 

Також зауважимо, що вода після споживання із смт Заводське ніколи не потрапляла і не потрапляє до Чорткова. Вода транспортується водоканалом та очищається на ТзОВ «Радехівський цукор».

Що змінилося

Тариф на воду не змінився, на водовідведення теж. До тарифу додано плату за очистку стоків. Тож із 1 липня 2020 року у смт. Заводське діятимуть наступні тарифи: водопостачання 26,63 грн + водовідведення 9,22 грн + очистка стоків 7,27 грн = 43,12 грн.

– Ще раз наголошуємо – дані зміни мають виключно одну причину – встановлення підприємством «Радехівський цукор» тарифу на очистку стоків із смт Заводське», – йдеться на сайті Чортківської міської ради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео