Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: деякі медики відмовляються від вакцини, а індійську вакцину схвалюють не в усіх країнах

603370438474e_photo_2021_02_22_10_17_07

У той час, коли тернополяни закликають користуватись залишками вакцини від коронавірусу людей немедичної професії, а область займає перші місця по кількості вакцинованих, низка медпрацівників України відмовляються робити щеплення вакциною від коронавірусу CoviShield. Також перемовини щодо взаємного визнання паспортів вакцинації для туристичних подорожей веде з Україною Ізраїль, де цю  індійську вакцину поки не схвалюють.

Про це йдеться на ukraina24.segodnya.ua.

- Хасиди, які є основними туристами в Україні, звертаються до українського посольства, питають щодо дій українського уряду в майбутньому, тому що збираються відвідати Умань й інші місця паломництва, чи потрібен так званий паспорт вакцинації. Ми над цим питанням працюємо спільно, і найближчим часом будемо вирішувати. В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, на сьогодні вони колють фактично лише дві вакцини – Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були перемовини стосовно взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки що не збирається схвалювати, - розповів у ефірі телеканалу посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Медпрацівники відмовляються робити щеплення від коронавірусу CoviShield, пояснюючи це  наявністю антитіл після хвороби або ж очікуванням у випадку зараження перенести інфекцію в легкій формі, що вважають кращою альтернативою, ніж вакцинація.

Нагадаємо, неоднозначно про вакцинацію говорили інфекціоніст з Тернополя, а також лікар з Рівного.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео