Дарія Шевченко

Іван Чайківський пропонує продовжити бронювання військовозобов’язаних аграріїв (відео)

Пропозицію було підтримано комітетом з питань Аграрної та земельної політики одноголосно

У вересні закінчується 6-місячний термін попереднього бронювання фахівців аграрних та фермерських господарств. Народний депутат України Іван Чайківський пропонує продовжити бронювання автоматично до тих пір, поки в законодавстві не буде з цього приводу суттєвих комплексних змін. Нардеп вважає, що це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни.

За моєю пропозицією, на засіданні аграрного комітету вкотре підняли питання та обговорили ситуацію, що склалася в агросекторі щодо бронювання військовозобов'язаних працівників. Моя пропозиція проста: продовжити бронювання автоматично до тих пір, поки в законодавстві не буде з цього приводу суттєвих комплексних змін. Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни і сформувати надійний тил. Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги, - сказав Іван Чайківський.

Детальніше про бронювання працівників сільськогосподарських та фермерських підприємств, а також про те, скільки вдалось експортувати українського збіжжя – дивіться у відео:

Фото з відкритих джерел, відео 1+1

Вибір читачів за тиждень

Відео