Тамара Коблик

Майже пів року у неволі: з полону звільнили випускницю Тернопільського медуніверситету

Ніна мала змогу виїхати з Маріуполя, однак залишилася. Коли їх госпіталь розбомбили, вони з чоловіком допомагали пораненим на «Азовсталі»

Історію про звільнену з полону військову лікарку - випускницю Тернопільського медуніверситету розповів очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Лейтенантка медичної служби Ніна Колосінська народилася у Вараші в сім’ї педагога та пожежника. Із «золотою» медаллю завершила Вараський ліцей №5.

Обираючи майбутній фах, зупинилася на медичній сфері. Із відзнакою закінчила Тернопільський медуніверситет, коли вже розпочалась війна. Після чого пішла здобувати ступінь магістра в Українську військово-медичну академію за спеціальністю «Анестезіологія».

Торік Ніна вийшла заміж. Чоловік - також військовий медик. У вересні 2021 року пара потрапила у Маріуполь за розподілом. Працювали у військовому госпіталі та їздили на роботу до Волновахи.

24 лютого розпочалася війна. Ніна мала змогу виїхати, однак залишилася. Коли їх госпіталь розбомбили, жінка з чоловіком допомагали пораненим на «Азовсталі».

Із 18 травня перебувала у полоні... Доки 17 жовтня не була звільнена із ще 107-ма заручницями. Тепер Ніну чекає довгоочікувана зустріч із рідними…Пишаємося такими земляками! Слава Україні! - зазначає Віталій Коваль.

Нагадаємо, 21 вересня з полону звільнили ще одну випускницю Тернопільського медуніверситету, військову лікарку Мар'яну Мамонову, яка у квітні потрапила у неволю вагітною. Через декілька днів після звільнення жінка народила дівчинку. 

Читайте також: 
Звільнена з полону військова лікарка зробила фотосесію з новонародженою донечкою.

Фото зі сторінки Віталія Коваля у фейсбуці

 

Вибір читачів за тиждень

Відео