Ілона Хомів

Із сукнями, зачісками та костюмами, але без гучних вечірок: як планують провести випускні вечори у Тернополі 

Випускні проведуть у закритому форматі. Урочистої ходи випускників містом не буде, її скасували від початку повномасштабної війни з міркувань безпеки 

Закінчувати школу у час війни доводиться українським випускникам. Та незважаючи на складні часи, одинадцятикласники прагнуть зробити незабутньою цю важливу у їх житті подію. Гучних випускних, як у мирні часи, не планують, проте хлопці одягнуть святкові костюми, дівчата – сукні, зроблять зачіски та макіяж. А також буде невелике святкування у колі шкільної родини. Крім того, багато випускних класів на знак закінчення школи збирають кошти та купують щось потрібне для захисників. Як цього року планують провести випускні вечори у Тернополі, Терену розповіли випускниці місцевих шкіл.

Нагадаємо, цього року випускний у Тернополі відбудеться 28 червня, у деяких школах 26 червня. Зауважимо, що випускні проводять у закритому форматі. Побачити розкішні сукні та зачіски одинадцятикласниць усі охочі жителі міста не зможуть, адже від початку повномасштабного вторгнення з міркувань безпеки у Тернополі скасували урочисту ходу випускників містом, тому наразі ми можемо бачити її лише на архівних фото.

Гучної музики не буде

У тернопільській школі № 14  випускний проведуть 26 червня. Зранку на урочистій лінійці випускникам вручать атестати, а ввечері  усі зберуться із класним керівником, щоб згадати шкільні роки та щасливі моменти.

Війна сильно вплинула на наше життя загалом, ну і звичайно на випускний. Адже скасували випускну ходу, ми вже не можемо зустріти сонце разом з однокласниками через комендантську годину. Але ми дякуємо нашим воїнам за те, що можемо відчути атмосферу випускного та почути останній шкільний дзвінок, а не постріли. Дуже великого святкування у нас не буде, гучної музики також. А ще ми плануємо зібрати кошти на допомогу нашим військовим, – розповідає випускниця Оксана Савка.

На свято дівчата прийдуть у святкових сукнях, хлопці планують одягнути костюми.   

У мене буде червона довга сукня, яку я вже придбала. Зачіска: легкий, низький пучок. Макіяж у бежевих тонах, але з акцентом на яскраві губи відповідно до кольору сукні, – ділиться планами щодо свого образу Оксана Савка. 

Буде шкільний вальс і зустріч сонця

У Тернопільському академічному ліцеї “Українська гімназія” імені Івана Франка випускний відбудеться 28 червня. Цього дня одинадцятикласникам вручать атестати у драмтеатрі.

Дівчата одягнуть вечірні сукні, хлопці – костюми.  Наш клас підготував вальс. Як і випускники попередніх років будемо співати, танцювати, читати вірші. Після цієї урочистої частини зробимо фото на пам’ять та поїдемо святкувати у ресторан за містом. Поряд із рестораном є готель, там ми і залишимось ночувати. А зранку усі разом підемо зустрічати сонце, – розповіла випускниця ліцею Наталя Тригук. 

Не забувають про захисників 

Випускниці Озерянської школи-ліцею на Тернопільщині також одягнуть вечірні сукні та зроблять святковий макіяж і зачіску. 

На випускний спершу плануємо всі піти на Службу Божу до церкви, потім буде панахида біля алеї пам'яті полеглих Героїв, де запалимо свічки та покладемо квіти. Урочисту частину зробимо у місцевому будинку культури, де при вході ми поставимо скриньку для збору коштів військовим із нашої громади. Потім зберемося у місцевому кафе, проте без гучних святкувань, музики та танців, – розповідає випускниця Марія Зварич.

Пишних святкувань з нагоди закінчення навчання не планують і випускники місцевих коледжів. Приміром, у Галицькому коледжі ім. В. Чорновола вручення дипломів випускникам відбудеться 2 липня біля студентської церкви. Випускники одягнуть вишиванки, традиційного святкування цьогоріч не буде. А замість святкувань студенти зібрали кошти на придбання антидронової рушниці для захисників. Під час вручення дипломів її передадуть військовим, які будуть присутні на цій урочистій події, повідомляє кураторка випускної групи Алла Бездіжа. 

Нагадаємо, як цього року проведуть випускний у Тернополі, раніше Терену розповіли директори місцевих шкіл. 

Читайте також: Останній дзвоник пролунав у школах Тернополя

Скільки коштує у Тернополі прокат дитячого одягу на випускний у дитсадку, перше причастя, фотосесію.  

Основне фото ілюстративне

Джерело: Unsplash

Вибір читачів за тиждень

Відео