Ілона Хомів

Скільки коштує у Тернополі прокат дитячого одягу на випускний у дитсадку, перше причастя, фотосесію  

Оренда святкової сукні обійдеться в рази дешевше, ніж придбання. Костюми для хлопчиків знайти на прокат важче, але у деяких салонах така пропозиція є

Весна – період святкових та урочистих подій у житті дітей: випускний у дитсадку, перше причастя, різноманітні фотосесії. І хоча у час війни святкування проводять скромно, все ж чимало батьків хочуть, щоб важливі події у житті їхніх дітей були незабутніми. Відтак, дівчаток одягають у святкові сукні, хлопчиків – у костюми. Аби такий одяг обійшовся дешевше, багато хто бере його в оренду. Яка вартість прокату у Тернополі, дізнавалися журналісти Терену.

Пишні святкові сукні для випускних та фотосесій, а також білі наряди для першого причастя можна взяти на прокат у салонах та магазинах міста. Також тут можна знайти й святкові костюми для хлопчиків. 

Хочуть сукні, “як у принцес”

Як розповідають продавці, на випускний у дитсадку дівчатка хочуть сукні, “як у принцес”. Цього року є запити на світлі, пастельні тони, завжди є актуальними світло рожеві відтінки. Сукні пошиті із сатину, атласу, гіпюру. Костюми для хлопчиків переважно із натуральних тканин: віскози, твіду, бавовни. 

Вартість оренди сукні залежить від віку, ваги, зросту дитини і часу доби, коли її беруть. Приміром, якщо платтячко обирають на подію зранку, то ціна буде нижчою, розповідає власниця салону прокату “Княжна” Ірина. 

Орієнтовна ціна сукні на прокат – 500 - 800 гривень. Таку ж сукню можна і придбати у нас магазині. Але це пошиття під замовлення, відповідно й ціна буде в рази вищою – 2500 гривень. Оренда сукні на перше причастя – 2000-2500 грн. Також у нас можна взяти в оренду костюмчики для хлопців 5-7 років. Ціни різні залежно від фасону – приблизно 400-800 гривень, – каже вона. 

У тренді квітчасті сукні в стилі Dior

Загалом костюми напрокат для хлопчиків знайти важче,  адже це більш базова річ, яку зазвичай купують та одягають на різні події. А от для дівчаток сукні є різних стилів та фасонів. Зокрема,  в тренді завжди залишаються пишні сукні, а також цього року є модними квітчасті сукні в стилі Dior, розповідають у магазині “Світ Мрій”. 

Оренда сукні – 600-800 гривень, продаж – 2500-3500 гривень. Особливий попит у нас є на сукні холодних блакитних кольорів. Радимо нашим клієнтам спершу прийти, подивитись, приміряти наряд, а тоді вже робити вибір. Також у нас є й сукні на перше причастя. Прокат – 2000 грн, продаж –  4500 грн, – зазначають у магазині. 

Сукні до першого причастя продавці радять обирати легкі та зручні, адже це довга церемонія і потрібно подбати про те, щоб дитині було комфортно. До речі, зараз є актуальними й вишиті сукні та сорочки. 

Так, у салоні “Анастасія” прокат святкових суконь на випускний обійдеться у 400-600 грн. Сукні на перше причастя дорожчі – 2000-2500 грн. 

Щоб взяти сукню в оренду, потрібно внести передплату, а вже після події сплатити решту суми. Повернути вбрання потрібно одразу наступного дня після святкування, – зазначає власниця магазину Марина. 

Нагадаємо, випускні у тернопільських дитсадках вже розпочалися і триватимуть у останні дні травня-на початку червня. 

Читайте також: Коли у Тернополі проведуть Останній дзвоник і випускний

Фото з інстаграм сторінки «Світ Мрій» та відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео