Із Тернопільщини депортують майже 60 іноземців

44_main_new.1502922404

На території Тернопільської області перебуває доволі багато іноземців, причому деякі з них – без належних законних підстав.

Тому, аби виявити порушників, УДМС України в Тернопільській області у серпні цього року провело операцію «Мігрант». В ході якої виявили, що 70 іноземних громадян порушили правила перебування в нашій країні, а саме ч.1 ст.203 КУпАП.

Щодо 53 із них прийнято рішення про примусове повернення з України, а 16 заборонено в’їзд в Україну,  – Про це повідомили у секторі організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Тернопільській області.

Окрім того, до адміністративної відповідальності за сприяння іноземцям притягнуть і трьох жителів Тернопільщини, які порушували міграційне законодавство.

Для довідки:

Ч.1 ст. 203 КУпАП – порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, тобто проживання без документів на право проживання в Україні, за недійсними документами або документами, термін дії яких закінчився, або працевлаштування без відповідного дозволу на це, якщо необхідність такого дозволу передбачено законодавством України, або недодержання встановленого порядку пересування і зміни місця проживання, або ухилення від виїзду з України після закінчення відповідного терміну перебування, неприбуття без поважних причин до визначеного місця навчання або працевлаштування після в'їзду в Україну у визначений строк, а так само порушення правил транзитного проїзду через територію України, крім порушень, передбачених частиною другою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео