Віра Олександрович

Бізнесмени на Тернопільщині цьогоріч проявили неочікувану щедрість

Щедрість

На соціальні гарантії бізнесмени з Тернопільщини вже спрямували майже 2,8 млрд грн єдиного внеску. І ця сплата суттєво перевищила очікувані надходження.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- «Плюс» 561,2 млн грн до очікуваних і стільки ж до рівня показників січня-липня 2020 року – такий результат сплати єдиного внеску на Тернопільщині від початку 2021 року, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Загалом до державної скарбниці роботодавці та жителі нашого краю перерахували 2,8 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) цьогоріч упродовж 7 місяців.

Посадовець додав, що сплата перевищила очікувані надходження на 34,4%, а торішні – на 25,2%.

- Лише у липні платники спрямували до бюджету 394,7 млн грн ЄСВ, - уточнює він. - Якщо порівняти це із липнем минулого року, то приріст надходжень склав 69,5 млн грн або більш як на 21,4%.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні та виплаті доходу, в тому числі й зарплати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми ЄСВ не пізніш як 20 числа наступного місяця.

- Доречно нагадати, що у разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції та пеня, - наголошує очільник податкового відомства Тернопільщини. - За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.

До слова, для територіальних громад Тернопільщини спрощенці вже сплатили майже 367 млн грн єдиного податку. Ця сума – значно вища за торішню.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео