Ростислав Фук

Кабмін дозволив вручати повістки незалежно від місця проживання

Також територіальні центри комплектування більше не займатимуться підготовкою та веденням територіальної оборони

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, що дозволяють вручати повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку. Відповідну постанову опублікували на «Урядовому порталі».

Згідно з документом, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки включають заходи щодо оповіщення та призову громадян:

  • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період незалежно від місця їх перебування на військовому обліку;
  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву).

Винятком є лише військовозобов’язані та резервісти СБУ та Служби зовнішньої розвідки.

Також, відповідно до змін територіальні центри комплектування більше не виконуватимуть завдань щодо підготовки та ведення територіальної оборони.

Нагадаємо, неявку до військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) після належного отримання повістки в Україні кваліфікують як ухилення від мобілізації. Це тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років відповідно до статті 336 Кримінального кодексу.

Читайте також: Повістки можуть вручати у громадських місцях: у тернопільському військкоматі пояснили нюанси мобілізації

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео