Тамара Коблик

У Тернополі побував канадський велосипедист, який збирає кошти на протезування українських військових

67-річний ветеран Якуб Кепка, який має ампутацію ноги вище коліна, здійснює велосипедну подорож з Кракова до Києва. 26 серпня його зустріли у Тернополі

Канадець польського походження Якуб Кепка, який здійснює велосипедний маршрут з Кракова до Києва, прибув 25 серпня до Тернополя. Ініціатива спрямована на збір коштів для протезування українських військових, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Якуб Кепка зупинився на Набережній ставу, де його зустріли жителі Тернополя. Він поділився своїми враженнями та планами.

Дуже вдячний за те, що ви мене приймаєте у цьому гарному місці, де таке чудове озеро, після важкої дороги. Дякую за теплий прийом. Сьогодні я б також звичайно хотів ще зустрітись із військовими, які мають ампутації, висловити їм підтримку і додати мотивації. Маршрут вибрав такий, щоб відвідати захисників з пораненнями, які мають ампутації, та людей з інвалідністю, які постраждали внаслідок воєнних дій, – зазначає пан Якуб. –  Моя головна місія – підтримати захисників. Адже я розумію, який важкий стан може бути на початках у таких людей. Також маршрут моєї подорожі можна скорегувати, тому якщо у якихось містах є потреба у зустрічі та підтримці, я з радістю це зроблю і доїду туди для підтримки людей.

Проєкт «Hope Raising Expedition» – ініціатива колишнього військового, 67-річного канадця з польським корінням Якуба Кепки, який має ампутацію ноги вище коліна, та здійснює велосипедну подорож з Кракова до Києва.

Маршрут пролягає через 6 польських міст та міста України: Яворів, Львів, Тернопіль, Рівне, Звягель, Житомир, Бородянка, Буча, Ірпінь, Київ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео