Віра Олександрович

Карантин: актор із Тернополя хизується унікальним квітником і мріє повернутися на сцену (фото)

Основне

Актор Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Шевченка Віталій Луговий, який блискуче втілив образ Мартина Борулі та виконує на сцені чимало інших ролей, під час карантину зосередився на господарці, точніше на квітнику, який вважає своїм особливим здобутком.

Ще б пак, там лише карликових ірисів, виявляється, – до 200-т і ще 300 - високих! І це далеко не все, чим може похизуватися родина Лугових на своїй дачі. Про це можна прочитати на сторінці актора у соціальній мережі «Фейсбук»

На дачі
На дачі

Звісно ж, є на дачі у Лугових, як і у всіх, – плодові дерева. Але окрім яблунь і груш, росте там навіть персик. Глядки із різноманітною городиною пан Віталій називає «плантаціями».  

– Наші бузки – «Прімроуз» і «Маршал Жуков, – підписує чергове фото актор. – Ще є сорт поки що не визначений, він ніжно лавандового кольору…

Бузок1
Бузок1

Бузок2
Бузок2

Оскільки ірисів – чимало, то й уваги навесні вони отримують найбільше. Є у квітнику, наприклад: «Ведмежатко», «Іван Царевич», «Лускунчик», «Мавр», «Колорит Сходу», «Ярославна», «У затишку очей», «Вогні Ялти», а також іриси із дивними назвами - «Ель Торіто», «Біг Блу Айс», «Пленітюд», «Джопіенс» та інші.

– Про «Дику Горобину» Віталій тривалий час жартував, що у нас всюди будуть тільки дикі горобинки, адже мав на увазі мою схильність до теракотових і пастельних тонів в ірисах, - пише Наталія Лугова. – А тепер мовчить і тільки захоплено фотографує! А «карликів» полюбив більше, аніж я. Оце вплив дружини!

Втім, вирощує родина Лугових не лише іриси. Є в них й інші квіти. Їх – також багато, причому для кожної дачники знаходять зручне місце – щоб і росло, і квітнуло, і душу гріло. 

Снимок1
Снимок1

Але попри це все, актора все одно неймовірно тягне на сцену. Якось він навіть не втримався і оригінально зізнався у дописі.

Снимок2
Снимок2

Звісно ж, карантин рано чи пізно закінчиться, але «Терен» сподівається, що за час тривалої вимушеної «творчої відпустки» захоплення квітами в актора Віталія Лугового не мине. І ми ще побачимо чимало цікавих фото різних квіток на сторінці тернополянина у «Фейсбуці». 

Фото - зі сторінки Віталія Лугового у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео