Карпати виросли у центрі Тернополя – на полотнах Яреми Стецика

ярема

На декілька тижнів Тернопіль перенесеться в Карпати чи то Карпати опиняться у центрі Тернополя.

На виставку «Ой ви прерії маї» у креативному кластері Nа пошті івано-франківський митець Ярема Стецик привіз понад 30 живописних картин. Це перша персональна виставка автора у нашому місті, з яким Ярему пов’язує довга історія приїздів ще з 90-х років. Як музикант, Ярема Стецик виступав тут із гуртами «Перкалаба», «Перкалабські придатки», «Пенсія». Як дизайнер і засновник студії «Особливі інтер’єри» оформляв чимало тернопільських закладів. 

mobimg_12660
mobimg_12660

«Мистецтво загалом не люблю, бо це форма, яка відсторонює від людей. Але стараюсь робити щось поза цим обмеженням. Цікавлять людські співспіви. Чисті полотна псую Карпатами. Свіжі розмови планую про гори: тумани, скелі, вітри, красоти, важливість, думки, спільності. Вважаю, що міська культура часто утворюється в преріях на виїздах. Тут довгі розмови, довгі спостереження, видумування...» – каже художник.

DSC_2126
DSC_2126

«Якщо на виставці відвідувачі опиняються серед гір – нехай і намальованих – то виникло бажання підсилити це відчуття та пробудити більше інтересу до мандрівок Карпатами. Тому ми з «Горганами» розбили серед галереї намет і дамо можливість охочим навіть заночувати у ньому» - розповідає кураторка галереї Марічка Юрчак.

Відкриття експозиції відбудеться 26 серпня о 19:00. Вхід вільний, пригощатимуть карпатським чаєм і вином від Аскор Україна.

Виставка триватиме до 19 вересня.

mobimg_12663
mobimg_12663

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео