Віра Олександрович

На сесії у Тернополі - 300 питань, але головні - про Генплан

Близько 300 питань – в орієнтовному порядку денному 14-ї сесії міської ради. Засідання має відбутися у п’ятницю, 24 лютого.

Втім, дивує не довгий перелік пунктів, а події та вибух емоцій, що передують зібранню депутатів. Про це «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ (чому ці питання стали такими гострими, дивіться довідку унизу – прим.).

unnamed (11)
unnamed (11)

Так от, згідно із орієнтовним порядком денним, спершу міським депутатам зарпропонують розглянути три десятки питань із різних сфер життя міста, а лише тоді дійде черга до тих, що стали «каменем спотикання».

Отже, пункт «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста Тернополя на 2016 рік» стоїть №1. Бюджетні питання – відразу за ним, а тоді: «Про внесення змін і доповнень у Положення про управління муніципальної поліції»; «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2017 рік»; «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності» та чимало інших. Є у переліку як господарські (представлятиме їх екерівник управління ЖКГ Олег Соколовський – прим.), так і політичні, наприклад: «Про відзначення у 2017 році у Тернополі 75-ї річниці утворення Української Повстанської Армії».

І лише після цього депутатам запропонують перейти до обговорення і ухвалення найбільш спірних питань, пов’язаних із «обличчям» міста. У чотирьох пунктах поспіль доповідачем є головний архітектор Тернополя Василь Бесага:

№30 - Про затвердження містобудівної документації «Тернопіль. Внесення змін до Генерального плану міста» і внесення змін до Генплану міста, затвердженого рішенням міської ради від 10.08.2010 р. №5/37/11;

№31 – «Про затвердження містобудівної документації «Тернопіль. Коригування плану зонування території міста» і внесення змін до плану зонування міста, затвердженого рішенням міської ради від 23.01.2014 р. №6/44/12»;

№32 – «Про затвердження детального плану території»;

№33 – «Про затвердження детального плану території мікрорайону «Північний».

Після цього на тривалий час до трибуни має вийти Віктор Кібляр - начальник відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради. Це для нього – справа звична, адже він мало не на кожній сесії представляє щонайменше 200 питань. «На закуску» залишили проект, який просуває депутат Андрій Шкула: «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.04.2014 р. За №6/47/5 «Про затвердження Положень, які є невід’ємною частиною Статуту територіальної громади Тернополя». А після нього будуть звітувати про свою діяльність керівники шести управлінь міської ради.

Оскільки Тернополем «гуляють» чутки про можливі 24 лютого провокації, а також не вдасться уникнути бурхливих дискусій у залі – особливо щодо пунктів, пов’язаних із Генпланом, вирішити всі питання за один день депутати зможуть навряд чи…

Фото автора

Довідка. Де планують забудову, згідно зі змінами до Генплану? - 43 сотих зеленої зони у парку ім. Шевченка – там, де громадський туалет; - 77 сотих зеленої зони поруч із ТЦ «Орнава»; - 50 сотих поруч зі «Старим Парком», майданчик, де стоїть військова техніка, і сусідня «зелена зона»; - близько 2 гектарів у парку «Національного Відродження» (майже вся «зелена зона» уздовж вул. 15 Квітня); - 35 сотих «зеленої зони» біля літака (віддали для будівництва обласній прокуратурі). Цю землю уже надали, але ще не забудували. Якщо зміни до Генплану пройдуть, вказаних «зелених зон» не буде.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео