Віра Олександрович

Керувати театром у Тернополі буде Іван Шелеп – результат голосування спричинив овації (фото)

Shelep-Ivan-Vasylyovych-15114819

Підписати контракт на 5 років з Іваном Шелепом порадили голові Тернопільської обласної ради Віктору Овчаруку.

Нагадаємо, конкурсна комісія щодо заміщення вакантної посади директора Тернопільського театру актора і ляльки вдруге збиралася сьогодні, 5 липня. І її представники були доволі одностайними у прийняті всіх рішень.

«Терен» писав про те, що керівником місцевого театру прагнули стати лише двоє чоловіків: «старий» директор театру актора і ляльки Іван Шелеп і режисер-новатор, якого знають далеко за межами України, Олексій Коломійцев (про це читайте ТУТ і ТУТприм.). До участі у конкурсі допустити їх обох. Втім, Олексій Коломійцев ігнорував засідання комісії і можливість особистого виступу у Тернополі, а також він не надав програми розвитку театру, що було обов’язковою умовою. Про це повідомив очільник комісії, перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний.

Снимок1
Снимок1

- Ми з ним зв’язувалися. Він знав про це засідання комісії, однак не висловив бажання озвучити свою позицію навіть у телефонному режимі, - каже пан Деревляний. – Програми розвитку театру ми також не отримали. Є лише ті документи, які ми розглядали минулого разу.

Тож «цвяхом програми» цього разу став – одноосібно – Іван Шелеп. Причому симпатії членів комісії відразу були на його стороні. Тернополянина хвалили за порядок у театрі, зміни, які відбуваються у репертуарі, а також – присутні схвалювали плани кандидата щодо подальшого розвитку мистецького закладу.

- Все, що тут звучало від членів комісії, свідчить про вашу підтримку, - не втримався Василь Деревляний ще до голосування.

Снимок2
Снимок2

Докладно познайомитися з Іваном Шелепом можна, завдяки інформації із «Вікіпедії». Виглядав він сьогодні дійсно переконливо. Було помітно, що добре знає і сам театр, і його проблеми. Окрім того, озвучене бачення майбутнього закладу задовольнило членів комісії.

- Уже у вересні я планую започаткувати новацію – «Підвішений квиток», - каже він. – Тобто кожен, хто купуватиме квиток у наш театр, зможе залишити ще один – для іншого любителя мистецтва, який не має засобів, щоб придбати квиток самому. Крім того, є ще багато задумів. Втім, усе залежить від наявності фінансування.

До речі, результат голосування спричинив овації у залі. Так сприйняли новину гості засідання, серед яких були і працівники театру актора і ляльки.

Фото – із відкритих джерел та з сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео