Хай допомагає тернопільським героям аджарський клімат!

Влада Грузії і Тернопільська облрада спонсорували 15-денний відпочинок 20 бійцям у сонячній Аджарії.

Вчора рідні і друзі провели поранених воїнів з Тернопілля до гостинної Грузії.

Фізичну й психологічну реабілітацію в лікувальному санаторії Аджарії проходитиме кіборг з Заліщиків Віталій Зварич, який до останнього боронив Донецький аеропорт.

- Я служив у 81-й бригаді 90-ого батальйону, який вважаю найелітнішим, - розповів Віталій. - Ми витримали багато жорстоких боїв за Донецький аеропорт. Я був на передовій від січня до 17 березня, до останнього бою. 26 лютого три наших бійці загинули в аеропорту, по нас почали гатити мінометами і танками. В останній момент я сховався в укриття, мені вибило зуби, вставив потім за державний рахунок… Отримав осколкові поранення руки, контузію, проте довгий час не лікувався. 17 березня майже повністю втратив слух, тому командир відправив мене в госпіталь в Костянтинівці, а там почались заворушення, і я не міг пролікуватись. Згодом дізнався, що наш командир, який відправив нас «підлатати» здоров’я, загинув. Медичну допомогу отримав вже у Чернівцях. Зараз маю проблеми з нервом в головному мозку, втрату слуху на 35 %, права рука відказує. Надіюсь, аджарські процедури підуть мені на користь…

Клімат Аджарії – субтропічний, він сприятиме відновленню здоров'я бійців. Житимуть хлопці на березі моря, на першій береговій лінії у місті неподалік Батумі. Їх забезпечать харчуванням, лікуванням, культурною програмою.

На реабілітацію в Грузію поїхав і 24-річний Ярослав Антонюк із Підволочиського району. Хлопець пройшов Майдан, воював в зоні АТО, там отримав поранення. Йому важко говорити через відкриту черепно-мозкову травму і пошкодження щелепи.

- Після київських подій разом із побратимами з «Правого сектору» я поїхав у Дніпропетровськ, пройшов вишкіл, а пізніше був відправлений у зону АТО. Один із виїздів до зони АТО завершився жорстокою перестрілкою з терористами, в результаті якої мене тяжко поранили. Внаслідок розриву гранати я став інвалідом першої групи. У голові залишилися осколки, немає четвертої частини черепної кістки, паралізовані ліві рука і нога. Я дякую небайдужим, які підтримували мене весь цей час морально та фізично.

Нагадаємо, лікуватимуться бійці з 15 по 31 травня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео