Віра Олександрович

Кінець року: у Тернополі ухвалять бюджет і вирішать нагальні питання (фото, відео)

Міська рада

Останню у цьому році сесію Тернопільської міської ради, вочевидь, присвятять ухваленню бюджету громади на 2020 рік. Втім, без так званих земельних питань на засіданні також не обійдеться.

Розпорядження про скликання 42-ї сесії оприлюднили 11 грудня. Депутати зберуться у п’ятницю, 20 грудня. Почати працювати вони планують о 9:00 в залі засідань міської ради, що на вул. Листопадовій.

Депутати
Депутати

Порядок денний сесії поки що не відомий (його оприлюднюють за кілька днів до засідання – прим.). На сайті наразі вказані головні питання і, так би мовити, напрямки: - Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. за №7/31/14 «Про бюджет Тернополя (громади) на 2019 рік»; - Про внесення змін і доповнень до галузевих Програм; - Про Програму економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2020-2021 рр.; - Про внесення змін до Статуту комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Тернопільміськсвітло» тощо.

[embed]https://youtu.be/zB4a9VY-Lcw[/embed]

Будуть на розгляді і питання про вилучення та надання земельних ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок, про затвердження проектів відведення земельних ділянок, а також - про надання дозволів на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки тощо.

Втім, пункт про ухвалення місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2020 рік все ж буде ключовим. Адже саме від цього документу залежатиме, як і за що житиме громада у наступному році.

Депутати2
Депутати2

Нагадаємо, перед розглядом бюджету на сесії у Тернополі проведуть бюджетні слухання. Такий захід передбачає презентацію проекту кошторису-2020, його обговорення і голосування за пропозиції учасників слухань. Тернополян чекатимуть у середу, 18 грудня, у сесійній залі міської ради, що на вулиці Листопадовій. Початок - о 15 годині. Охочим взяти участь треба мати із собою паспорт або інший документ, що ідентифікує особу.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео