Анастасія Кисіль

Київський музикант у Тернополі фасує продуктові набори на передову (відео)

«Вірю в перемогу України, бо українці дивовижно об’єдналися», - каже Олександр Круглий.

Олександр Круглий – музикант, автор пісень для популярних артистів. Коли почалася війна, він переїхав з Києва на Тернопільщину. Спочатку Олександр разом з друзями  просилися в тероборону, проте для них там не було місця, тож хлопці долучилися до волонтерства у Координаційному штабі підтримки оборони України

Музикант Олександр розповідає, відчував, що щось піде не так: 

За день до війни я поїхав в Ірпінь до своєї дівчини, не покидала тривога... Прокинулися ми близько 5-ої години. Телефон розривався від повідомлень, доносилися вибухи... Глянув у соцмережі, зрозумів, що – війна.

Коли окупанти напали на Гостомель, Олександр з друзями негайно виїхали в дорогу. 

Дівчат відвезли до польського кордону, а я з хлопцями поїхав на Волинь, ми просилися в тероборону, але нас не взяли, бо було достатньо місцевих добровольців. Потім ми перевезли бабусю моєї дівчини з Ірпеня. Добрі люди запропонували нам житло біля Тернополя, - розповідає Олександр.

Разом зі своїми друзями киянин щодня приходить у Координаційний штаб, щоб допомогти фасувати продуктові набори на передову.  

Мені дуже подобається злагоджена робота у штабі – ручний конвеєр! Дивлюся на бабусь, які поруч увесь день трудяться і дивуюся, як їхні спини витримують. Волонтерська праця нині потрібна, щоб підтримувати наших захисників, людей, які залишилися під обстрілами, – каже музикант.

Також хлопець активний на інформаційному фронті. Він поширює правду про події в Україні, намагається пробити стіну російського вакууму.

А ще зараз важливо доносити правду про нашу країну через соцмережі. З перших днів війни я пишу про все в своїх пабліках в Інстаграмі. Там у мене велика аудиторія, яка цікавиться музикою, підписано чимало росіян, тож кожне моє слово зараз важливе. Російські пропагандистські ЗМІ засмітили брехнею голови своїх громадян. Виставляю в пабліках фото розбомблених будинків, травмованих дітей, вбитих мирних мешканців... Дехто не хоче сприймати, але до декого доходить. Вірю в перемогу України, бо українці дивовижно об’єдналися.

 

Якщо ви теж хочете долучитися до волонтерської праці, телефонуйте до штабу за номерами: +38067-678-59-13, +38095-268-32-29.

До слова, чимало фахівців, які до війни працювали у Києві та у великих містах України, повернулися на рідну для них Тернопільщину та стараються бути тут корисними. Серед них лікар-вертебролог Ігор Когут, який приїхав з Дніпра і зараз надає допомогу пацієнтам на волонтерських засадах. А відома співачка Жанна Боднарук в Чорткові разом з місцевими господинями випікає пиріжки для захисників.  З Києва на Тернопільщину приїхала Тетяна Шевчук, яка організувала розмовний клуб з української мови у Копичинцях. 

Фото з соціальних мереж Олександра Круглого та Координаційного штабу підтримки  оборони України

Вибір читачів за тиждень

Відео