Тернополянин розповів про низькі ціни у Конго (фото)

2

Тернополян Юрій Кульпа відбув на миротворчу місію у Республіку Конго. Чоловік вже встиг ознайомитись із місцевим колоритом та неймовірно низькими африкансьми цінами.

Так, в африканському містечку Гома на 100 дорів можна купити продуктів більше, ніж на місяць.

- В іноземцях бачать заможних покупців, на яких можна заробити. Відповідно ціни одразу завищують, тому без торгу тут не обійтись. Але якщо помічають, що покупець йде, тоді пропонують ціну нижчу. Буває скинуть її в половину. Банани в середньому коштують - 10 штук за один долар, стиглий ананас 50 центів. Лайм - 8 шт. на долар., манго і кокос також по пів долара. Шоколадний батончик - 90 центів, плитка чорного шоколаду в індійському супермаркеті від 1 до 3-х доларів. Пальчикові батарейки коштують від 1 до 3 доларів. Кава мелена 0,5 кг. 6-8 доларів. Вода здебільшого негазована, пакування 12 пляшок по 1,5 л. = 5 доларів. Туалетний папір пакування 10 шт. = 5 доларів. Зубна паста відомих брендів вартує 3 долари, мило - два. Хліб 700 грамів = 1 долар 20 центів. Йогурт в каністрі 5 л. = 11 доларів (термін придатності 1 місяць). Якщо ж термін придатності у продуктах закінчується, ціну скидають в рази. До прикладу ціна солодкої води 1 долар, можуть скинути її до 15 центів. Спиртне у магазинах продається без акцизу й коштує: горілка 10-12 доларів; Віскі від 13 доларів. Цигарки приблизно 7 доларів за блок (10 пачок). З м'ясом тут слід бути обережним і обов'язково купувати в перевірених продавців. Пальне коштує - 1 долар, або 2000 конголезьких франків за 1 л, - розповідає Юрій Кульпа.

1
1

5
5

А от техніка за словами тернополянина у Конго дорога, і в основному така, що вже була в користуванні.

- Є три мобільних оператори: Ай Ір Тел, Водаком та Орандж. Здебільшого користуються останнім. Тариф, чим більшу суму поповнюєш, тим більше інтернету отримуєш. В середньому 20 доларів за 20 Гб. Дзвінки часто здійснюються через інтернет, з різних месенджерів. Телефоном дзвонити дорого, тому тариф на телефонію тут не популярний. Всюди працюють ринки, всюди торгують. В неділю до обіду працює ринок вживаних речей. Кросівки відомих брендів можна купити за 15-20 доларів. Те ж саме фірмові курточки 15-20 у.о., - каже Юрій Кульпа.

4
4

3
3

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео