Орест Сарматський

Книгу знаменитого американського фантаста проілюстрував художник з Тернополя (фото)

ол01

Тернопільський художник Олег Кіналь завершив ілюстрування третьої книги американського  письменника-фантаста Дена Сіммонса «Ендіміон».

Про це митець напередодні повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

- «Ендіміон» - легендарна квадрологія для вишуканих любителів фантастики, вона закарбовується у пам'яті, змінює уяву, змушує думати. Через місяць книга з'явиться у центральних книгарнях України, - пише Олег Кіналь.

[caption id=«attachment_127026» align=«alignnone» width=«466»]

Олег Кіналь
Олег Кіналь

Олег Кіналь[/caption]

ол03
ол03

ол04
ол04

ол02
ол02

Довідка ТЕРЕНу. «Пісні Гіперіона» (англ. Hyperion Cantos) — цикл науково-фантастичних творів Дена Сіммонса. До складу циклу входять чотири романи: «Гіперіон» (1989), «Падіння Гіперіона» (1990), «Ендіміон» (1996), «Сходження Ендіміона» (1997) та кілька оповідань. Назва дана за вигаданою епічною поемою «Пісні Гіперіона», написаною одним з персонажів.

«Пісні Гіперіона» — один із найвідоміших науково-фантастичних літературних циклів 80-90 років ХХ століття. Його події відбуваються у далекому майбутньому, де планета Земля була за загадкових обставин втрачена, що спонукало людство активно колонізувати космос. Цикл не обмежуються класичною космічною науковою фантастикою. У його книгах глибоко розглядаються питання релігії, війни, екології, літератури, зради та вірності, кохання, штучного інтелекту.

У романі «Ендіміон» події відбуваються як спогади одного із героїв книги - Рауля Ендіміона. Гегемонія пала, її планети розділені й відкинуті в розвитку назад, а величезну владу отримала церква. Трильйони людей «охрещені» імплантатами хрестоформами, які служать символами віри і дають змогу тілесно воскресати, маючи і маловідомі побічні функції. Тільки окремі планети відкидають «хрещення». Засудженого до смертної кари Рауля Ендіміона рятує поет Силен і доручає врятувати дівчинку Енею, яка має стати месією, котра поверне людству велич.

ол07
ол07

ол05
ол05

ол06
ол06

Фото автора, ілюстрації – Олега Кіналя

Вибір читачів за тиждень

Відео