Колоритний вертеп, віз, замість коня – мерседес: у Кременці вміють розважатися (фоторепортаж)

кременецькі передзвони

З неабияким розмахом відзначили перший день Старого нового року та День Василія Великого у Кременці. Традиційно у місті відлунали «Кременецькі передзвони». На розвагу завітали чимало містян, мешканців сіл, а також до гулянь долучилася міська та районна влада.

Усі колективи, що виступали на святі, хотіли показати себе з кращого боку. Але найбільше гостей вразив колоритний вертеп із с. Лосятин, який прибув на возі, де замість коня був мерседес.

«Приємно вразив та запам’ятався театралізований вертеп етнографічного гурту с. Лосятин, який прибув на возі-мерседесі і чудово виступав. Було весело і навіть не дошкуляв мороз, а пушинки-сніжинки додавали всьому дійству казкової атмосфери, а ще всім пропонувалась кутя, гарячий чай, правда, спробувала лише глінтвейну… смачний. Респект організаторам від кременчан і гостей! Люди в захваті! Всі були радісними, веселими і добродушними. Думаю, що коляда всіх надихатиме протягом цього року аж до наступних передзвонів», – написала на своїй сторінці у Фейсбук викладачка Кременецької академії Ірина Скакальська.

кременецькі передз
кременецькі передз

крем.передзв.
крем.передзв.

крем.передзв
крем.передзв

крем.передзвон.
крем.передзвон.

«Справжній український вертеп приїхав на «Кременецькі передзвони» з Лосятина. Сценарій підготувало подружжя Зінчуків, а дійовими особами стали мешканці села, які самі пошили костюми і довгими зимовими вечорами збиралися на репетиції, щоб у свята потішити земляків. У селі не оминули жодну хату, виступили в місцевій церкві Київського патріархату. Кременчанам додали неабиякої потіхи у свято Старого Нового року», – поділилася редактор районного радіомовлення Зоя Карп`юк.

 

вертеп
вертеп

кременецькі передзвони1
кременецькі передзвони1

кременецькі передзвони2
кременецькі передзвони2

кременецькі передзвони3
кременецькі передзвони3

Фото зі сторінки Зої Карп`юк у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео