Комбікормовий завод взяв на переробку сою нового врожаю

Третього листопада у Настасові Тернопільського району запрацював комбікормовий завод. На переробку прийнято перші 70 тонн сої нового врожаю.

У підрозділі існує прикмета: якщо перше зерно нового врожаю буде перероблено без технічних збоїв, то до наступного врожаю справи на підприємстві йтимуть добре.

Виглядає, що так і буде, бо перша олія і макуха від переробленої на екструдерах і маслопресах сої нового врожаю дає добру надію на перспективу.

Комбікормовий завод «Агропродсервісу» - це сучасне високотехнологічне виробництво, що функціонує завдяки  комп’ютерним програмам, розробленим відомими іноземними компаніями, які спеціалізуються на комбікормах. Запроваджена новація на дільниці завантаження і зберігання сировини дала змогу вести ремонт технологічного обладнання без зупинки виробництва. А оптимізована логістична лінія допомогла підвищити ефективність роботи наявних потужностей і добитися виробництва комбікормів для свиней і ВРХ по 170-180 тонн на добу.

Основними складниками комбікормів для свиней є зернова група: ячмінь, пшениця, кукурудза, а також соняшникова і соєва макуха, олія та мікроелементи. Тут  виробляють комбіновані корми для різних вікових груп поросят. Для тих, що на маточнику, крім зерна, використовують молочну сироватку і сухе молоко. А тим, що на дорощуванні, рецепт кормів формується в залежності від їх ваги. Для поросят, що на відгодівлі, в комбікормах основні інгредієнти становлять зернова група і мікроелементи.

Такий підхід дозволяє забезпечувати активний розвиток свиней та високі прирости їх ваги, які складають до 900 грамів на добу і є одними з найвищих в Україні.

Джерело: agroprodservice.com.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео