Віра Олександрович

Кому на Тернопільщині повернули майже 11 мільйонів гривень

Гроші (1)

Жителям Тернопільщини вже повернули 10,7 млн грн податкової знижки.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 218 краян подали декларації про майновий стан і доходи до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - кажуть у податковій. - Вони задекларували 67,4 млн грн витрат.

Більшість жителів Тернопілля, а це – 3 485 (тобто 82%) осіб – подали декларації для отримання податкової знижки через понесення витрат на навчання.

- Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 657 декларантів, - уточнюють у податковій. - Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 32-м жителям краю. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дали право на податкову знижку 11-ти декларантам і стільком же - через зроблені пожертвування.

Ще 12 осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, а 10 – витрати на переобладнання транспортних засобів.

- Цим громадянам врешті нарахували до повернення 12,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), - підсумовують податківці. - Трохи більше 86%, а це - 10,7 млн грн визначеної до відшкодування суми, вже повернули декларантам.

Нагадаємо, громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року – до 31 грудня включно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео