Віра Олександрович

У тернопільській лазні відремонтують покрівлю, іншому комунальному підприємству дозволили реєструвати шлюби (фото, відео)

Кілька актуальних питань, що стосувалися функціонування міської господарки, розглянули на сесії Тернопільської міськради 7 лютого.

Зауважимо, частину із них мусили ухвалити лише тому, що у державі останнім часом змінилося чимало законів. Окрім того, деяким комунальним підприємствам додали кошти. Зокрема, пощастило міській лазні, точніше КП «Еней».

Горєва
Горєва

Внести зміни до Програми «Здоров’я громади» на 2019-2021 рр.» депутатам запропонувала заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ольга Ярмоленко. «За» проголосували 30 присутніх політиків, причому особливих пояснень вони від доповідачки не вимагали. Тим паче, що додаткових грошей пані Ярмоленко не просила. Йшлося, за її словами, лише про «перекидку» певних сум з одних статей витрат на інші.

«Про внесення змін у рішення міської ради від 08.04.2011 р. №6/7/132 «Про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернополя» доповідала Тетяна Басюрська – начальниця міського Відділу квартирного обліку та нерухомості.

Басюрська
Басюрська

- Там йдеться лише про узгодження наших документів із нинішніми вимогами закону, - пояснює вона. – Жодних інших змін ми не вносимо.

Доповідачем відразу із двох питань була Галина Горєва – начальниця міського Відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів. Спершу вона представила депутатам пункт «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Еней» Тернопільської міської ради». Виявилося, що підприємству виділили чималі гроші на ремонт покрівлі. Якщо читачі не в курсі, то це – лазня, розташована на вул. Глибокій, 18.

Що цікаво, директор КП «Еней» і одночасно голова депутатської комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму Іван Зінь при голосуванні мусив попередити про вірогідний конфлікт інтересів. Втім, голосів все одно вистачило – 27 «за».

Також Галина Горєва запропонувала внести зміни і доповнення до статуту комунального підприємства «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради. З’ясувалося, треба було лише до функцій цього КП додати можливість проведення… реєстрації шлюбів.

Доповідачем із питання «Про внесення змін до Статуту Комунального підприємства «Тернопільводоканал» був начальник міського управління ЖКГ, благоустрою та екології Олег Соколовський. Він доповів про те, що статутний фонд КП треба збільшити, адже за останній рік у місті додалося фонтанів, а також провели ремонти водогонів і різних систем. Депутати із цим відразу погодилися – 27 «за».

«Про зняття з контролю та перенесення термінів виконання рішень міськради» традиційно доповідала Світлана Добрікова – начальниця міського Управління організаційно-виконавчої роботи. Із її пропозиціями всі радо погодилися і дали 33 «за». Відтак вже о 10.35 депутати спокійно перейшли до блоку земельних питань, які займали левову частку порядку денного – понад 150 пунктів.

Соколовський
Соколовський

Додамо, на 46-й сесії розглянули близько 200 питань і ухвалили чимало цікавих рішень. Про «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео