Віра Олександрович

Експерти вважають Тернопіль центром розвитку спорту і туризму (фото, відео)

«План місцевого економічного розвитку громади на 2020-2021 рр.» ухвалили на сесії Тернопільської міської ради 7 лютого. Без дискусій і додаткових роз’яснень депутати відразу дали 30 «за». 

Власне, йшлося про документ, який розробили завдяки реалізації Ініціативи ЄС «Мери за Економічне Зростання». Про це на сесії розповіла начальниця міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак.

– Експерти визначили, що Тернопільська громада – це громада вільного підприємництва, комфортна для проживання, - каже вона. - Окрім того, вона є центром розвитку спорту та туризму. 

За її словами, головною метою Плану є консолідація дій влади, громадських об’єднань, підприємців, установ інфраструктури підтримки підприємництва, наукових організацій для комплексного вирішення питань розвитку бізнесу та підвищення його ролі у розв’язанні соціально-економічних проблем, нарощування виробничого потенціалу та посилення ринкових позицій підприємництва на міжрегіональному і міжнародному рівнях, а також - забезпечення високого рівня зайнятості населення.

Депутати1
Депутати1

Основними цілями Плану, на думку його розробників, є:

1. Підтримка розвитку  малого і середнього підприємництва та інфраструктури бізнесу; 2. Стимулювання розвитку нових видів підприємницької діяльності (розвиток туризму, розвиток сільськогосподарської кооперації); 3. Залучення інвестицій (промоція громади, напрацювання інвестиційних пропозицій тощо).

Депутати2
Депутати2

Реалізація цього Плану, за словами пані Корчак, триватиме впродовж 2020-2021 років. Відповідно, у мерії за цей час очікують досягнути позитивних показників економічного розвитку громади. Причому врахували у заходах на перспективу і потенційні можливості сіл, що ввійшли до складу Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

До речі, на 46-й сесії депутати розглянули близько 200 питань і ухвалили чимало цікавих рішень. Про «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео