Юля Вітюк

Козівська громада отримала інвестиційний паспорт (фото, відео) 

IMG_7641

Залучення інвестицій — те, чого потребують громади для розвитку. А для того, щоб виявити власний потенціал, потрібно розуміти, якими ресурсами володіє ОТГ. Для цього необхідний паспорт громади.

- Кожна новоутворена громада має розуміти, що в громаді є сьогодні. Фактично в цьому паспорті відображено все. Голова громади, депутатський корпус, керівник, заступники, всі мають розуміти чим сьогодні володіють, — говорить народний депутат України Іван Чайківський. 

IMG_7640
IMG_7640

IMG_7638
IMG_7638

Паспорт громади — це джерело інформації про територію, земельний фонд, склад та зайнятість населення, демографічну ситуацію, розповідає голова громади Сергій Добалюк.

- В ньому абсолютно вся інформація про нашу громаду, тому він дуже важливий,— розповідає Сергій Добалюк, голова Козівської громади. Я дуже вдячний Івану Адамовичу, адже це спільні зусилля, праця нашої команди і це основа, як для інвестора, так і для керівника.

IMG_7642
IMG_7642

Готували документ та проводили інвентаризацію від початку року. Над збором інформації працювала Інна Ферц, головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Козівської селищної ради.

- Ми почали писати паспорт ще в січні, збирали інформацію, перевіряли, просили і податківців долучили, старости нам допомагали по кожному селі зібрати інформацію, населення і аграріїв, які присутні, — говорить говорить Інна Ферц. Важко було,  адже ніколи не робилося такої масштабної роботи. За ті роки потрібно було зібрати інформацію, яку ніхто ніколи не збирав.

IMG_7639
IMG_7639

- Це такий вагомий документ для громади. Я рекомендую кожному керівнику громади Тернопільщини і всієї України такі паспорти зробити, тому що це є точка відліку молодої, нової громади, яка має розвиватися, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

IMG_7644
IMG_7644

Інформацію у паспорті постійно будуть оновлювати. 

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео